ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Дата прийняття:

22.12.2022

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1533-31/22
Про бюджет Глибоцької селищної територіальної громади на 2023 рік

УКРАЇНА

ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
        31 СЕСІЯ
VIIІ СКЛИКАННЯ

          РІШЕННЯ      

                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                   

від «22» грудня 2022  року                    

                                              № 1533-31/22

Про бюджет Глибоцької селищної 
територіальної громади на 2023 рік

24504000000
код бюджету


 

Керуючись Бюджетним кодексом України, пунктом 23 частини 1 статті 26 і статтею 61 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україніˮ селищна рада


ВИРІШИЛА:
 

1. Визначити на 2023 рік:
- доходи селищного бюджету у сумі 169 609 149 гривень, у тому числі доходи загального фонду – 165 312 449 гривень та доходи спеціального фонду – 4 296 700 гривень, згідно з додатком 1 до цього рішення;
- видатки селищного бюджету у сумі  169 609 149 гривень, в тому числі видатки загального фонду –  165 312 449 гривень та видатки спеціального фонду – 4 296 700 гривень;
- оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі 100 000 гривень, що становить 0,1 відсотка видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;
- резервний фонд селищного бюджету у розмірі 300 000 гривень, що становить 0,2 відсотка видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом.
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2023 рік за бюджетними програмами згідно з   додатком 2  до цього рішення.
3. Затвердити на 2023 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 3 до цього рішення. 
1) Відповідно до частини 10 статті 23 і частини 7 статті 108 Бюджетного кодексу України делегувати виконавчому комітету Глибоцької селищної ради, селищному голові повноваження у міжсесійний період селищної ради приймати рішення, розпорядження щодо збільшення (зменшення) обсягу дохідної та видаткової частин селищного бюджету в разі надання, збільшення (зменшення) селищній раді обсягів міжбюджетних трансфертів з Державного бюджету України та місцевих бюджетів з наступним внесенням змін до рішення про селищний бюджет шляхом подачі на затвердження чергової сесії селищної ради. 
4. Затвердити на 2023 рік обсяги капітальних вкладень у розрізі інвестиційних проектів згідно з додатком 4 до цього рішення.
5. Затвердити розподіл витрат селищного бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 16 363 298  гривень згідно з додатком 5 до цього рішення.
6. Затвердити відомчу класифікацію видатків селищного бюджету на 2023 рік згідно з додатком 6 до цього рішення. 
7. Затвердити перелік бюджетних установ, закладів, які з 1 січня 2023 року будуть фінансуватись з бюджету Глибоцької селищної територіальної громади згідно з додатком 7 до цього рішення.
8. Установити, що у загальному фонді селищного бюджету на 2023 рік:
1) до доходів загального фонду селищного бюджету належать доходи,   визначені у статті 64 Бюджетного кодексу України та трансферти, визначені у статті 97, 101  Бюджетного кодексу України;
2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені у статті 72 Бюджетного кодексу України.
9. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2023 рік:
1) у частині доходів є надходження, визначені частиною першою статті 691 Бюджетного кодексу України та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України.
2) у частині фінансування є надходження, визначені у статті 72 Бюджетного кодексу України.
10. Установити, що у 2023 році кошти, отримані до спеціального фонду селищного бюджету згідно з відповідними пунктами частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів визначених частиною другою статті 71 Бюджетного кодексу України, а кошти, отримані до спеціального фонду згідно з підпунктом 1 пункту 9 цього рішення (крім визначених частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України), спрямовуються відповідно на:
- видатки за рахунок власних надходжень бюджетних установ (за рахунок джерел, визначених підпунктом 1 пункту 9 до цього рішення (в частині надходжень, визначених статтею 691 Бюджетного кодексу України);
- заходи, пов’язані з охороною природного середовища (за рахунок джерел, визначених підпунктом 1 пункту 9 цього рішення (в частині надходжень, визначених статтею 691 Бюджетного кодексу України);
- видатки визначені положенням про цільовий фонд.
11. З метою дотримання збалансованості селищного бюджету не надавати підприємствам, установам і організаціям пільг зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), що зараховуються до селищного бюджету.
12. Визначити, після припинення або скасування воєнного стану, на 2023 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету видатки загального фонду на:
- оплату праці працівників бюджетних установ;
- нарахування на заробітну плату;
- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
- забезпечення продуктами харчування;
- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
- соціальне забезпечення;
- поточні трансферти місцевим бюджетам.
13. Відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України надати право Фінансовому відділу Глибоцької селищної ради на розміщення тимчасово вільних коштів (залишків коштів) загального та спеціального фондів селищного бюджету у 2023 році на вкладних (депозитних) рахунках у банках у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
14. Відповідно до статей 43 і 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому відділу Глибоцької селищної ради отримувати  у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів селищного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, які покриваються Головним управлінням Державної казначейської служби України в Чернівецькій області в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
15. Відповідно до частини другої статті 78 Бюджетного кодексу України надати право комунальним некомерційним підприємствам, засновником яких є Глибоцька селищна рада, на обслуговування бюджетних коштів у частині бюджету розвитку та власних надходжень установами банків державного сектору у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
16. Головним розпорядникам коштів, які фінансуються з селищного бюджету: 
1) затвердити паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;
2) забезпечити управління бюджетними коштами у межах встановлених бюджетних повноважень, провести оцінку ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів; 
3) оприлюднити на офіційних сайтах паспорти бюджетних програм у триденний строк з дня їх затвердження;
4) передбачити в кошторисах на 2023 рік у повному обсязі кошти на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі;
5) затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань, затверджених на 2023 рік.
17. Дозволити фінансовому відділу Глибоцької селищної ради відповідно до частини сьомої статті 23 Бюджетного кодексу України,  в процесі виконання селищного бюджету за обґрунтованим  поданням  головного розпорядника бюджетних коштів у розрізі кодів економічної класифікації видатків бюджету здійснювати перерозподіл бюджетних асигнувань за бюджетною програмою, затверджених у розписі бюджету та кошторисі по загальному та спеціальному фондах в межах їх загального обсягу.
18. Це рішення сесії селищної ради набуває чинності з 1 січня 2023 року і діє до 31 грудня 2023 року.
19. Додатки № 1-7 до цього рішення є його невід’ємною частиною. 
20. Відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України рішення підлягає публікації у місцевих засобах в десятиденний термін з дня його прийняття та оприлюдненню на офіційному сайті Глибоцької селищної ради.
21. Доручити голові Глибоцької селищної ради укладати та підписувати договори на передачу коштів (міжбюджетних трансфертів) між місцевими бюджетами на підставі прийнятих рішень.  
22. Установити, що у 2023 році господарські організації спільної власності територіальної громади провадять відрахування до загального фонду селищного бюджету частини прибутку (доходу) згідно з порядком, затвердженим рішенням 33-ї сесії селищної ради 7-го скликання від 02 лютого 2018 року № 931-33/18 «Про відрахування частини чистого прибутку (доходу) підприємств, установ, організацій, що перебувають у комунальній власності Глибоцької селищної ради».
          23. Установити, що в тих випадках, коли депутати селищної ради вносять пропозиції щодо виділення додаткових асигнувань з селищного бюджету, вони повинні одночасно подавати пропозиції, спрямовані на відповідне поповнення доходів або скорочення інших видатків селищного бюджету.
24. Контроль за виконанням цього рішення покласти на начальника фінансового відділу селищної ради (Сльоз О.П.) та на постійну комісію селищної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та інвестицій Глибоцької селищної ради (Колотило Ю.Т.).



            

Глибоцький селищний голова                  

                       Григорій  ВАНЗУРЯК



 

ДОДАТКИ

1 Пояснювальна записка.pdf Переглянути
2 додаток 1.pdf Переглянути
3 додаток 2.pdf Переглянути
4 Додаток 3 .pdf Переглянути
5 Додаток 4.pdf Переглянути
6 додаток 5.pdf Переглянути
7 Додаток 6.pdf Переглянути
8 Додаток 7.pdf Переглянути