ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Пинтюк Л.В.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Дата прийняття:

22.12.2022

Галузь:

Праця та соціальний захист населення

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1537-31/22
Про  затвердження Програми соціальної підтримки ветеранів, пенсіонерів, малозабезпечених  верств населення «Турбота» на 2023-2025 роки.

 
УКРАЇНА
ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
31 СЕСІЯ
VIIІ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ 
         від 22 грудня 2022 року                        
                                           №1537-31/22  
Про  затвердження Програми соціальної підтримки 
ветеранів, пенсіонерів, малозабезпечених  верств 
населення «Турбота» на 2023-2025 роки.
 
     Керуючись п. 22  ч. I ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновок фінансового відділу від  09 грудня 2022 року №18, рекомендації постійної комісії селищної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької  діяльності, комунальної власності та інвестицій від 21 грудня 2022 року,  селищна  рада  
ВИРІШИЛА:

1. Затвердити програму соціальної підтримки ветеранів, пенсіонерів, малозабезпечених верств населення «Турбота» Глибоцької селищної ради на 2023-2025 роки (далі - Програма, додається).
2. Головний розпорядник коштів даної Програми – Глибоцька селищна рада, відповідальний виконавець – селищна рада.
3.  Відповідальному виконавцю Програми звітувати про хід та виконання Програми на сесіях селищної ради, в терміни, визначені  Порядком формування, фінансування та моніторингу виконання селищних (комплексних) програм, затвердженим рішенням селищної ради від 15 грудня 2016 року №55-5/16. Після закінчення дії Програми відповідальному виконавцю скласти заключний звіт про результати виконання Програми та подавати його на розгляд сесії селищної ради разом з пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання Програми не пізніше ніж у двомісячний термін після закінчення встановленого строку виконання Програми. 
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та інвестицій (Колотило Ю.Т.)

Глибоцький селищний голова     
       Григорій ВАНЗУРЯК  

ЗАТВЕРДЖЕНО:
    Рішення Глибоцької селищної ради 
    від 22.12.2022 р. №1537-31/22 
            
ПРОГРАМА
СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ  ВЕТЕРАНІВ, ПЕНСІОНЕРІВ МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ ВЕРСТВ
НАСЕЛЕННЯ «ТУРБОТА»  НА 2023-2025 РОКИ.

1.1. Загальна характеристика
 Програма соціальної підтримки ветеранів, пенсіонерів, малозабезпечених верств населення «Турбота»  Глибоцької селищної ради  була розроблена для захисту малозабезпечених верств населення ветеранів війни, праці, пенсіонерів та інших верств населення.
Глибоцькою селищною радою проводиться відповідна робота щодо її виконання.
Вона спрямована на забезпечення реалізації Законів України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», інших законодавчих документів.
Програма передбачає координацію дій органів державної влади, селищної ради, профспілкових, громадських, ветеранських, релігійних, благодійних та інших організацій.
Загальна характеристика Програми подана в Додатку 1.

1.2. Проблема, що підлягає розв'язанню.

На території Глибоцької селищної ради проживають пенсіонери та одержувачі допомог, багато сімей отримують допомогу як малозабезпечені, державну допомогу отримують також сім’ї з дітьми, особи з інвалідністю, в тому числі інвалідністю з війни, учасники війни, учасники бойових дій, вдови загиблих фронтовиків, особи, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасники АТО.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №117 в районі створено Єдиний державний реєстр пільговиків. Інформація в ЄДАРП підтримується в актуальному стані та постійно оновлюються.
Програма передбачає вирішення проблем, що підлягають розв’язанню в Глибоцькій селищній раді:
-    пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення;
-    соціально-правового захисту малозабезпечених верств населення;
-    соціально-побутового обслуговування інвалідів;
-    соціально-побутового обслуговування малозабезпечених верств населення;
-    забезпечення медичного обслуговування малозабезпечених верств населення;
-    матеріально-побутових проблем малозабезпечених верств населення;
-    соціальної підтримки осіб з  інвалідістю;
-    соціальної підтримки малозабезпечених верств населення.

                                    1.3. Мета Програми

Програма передбачає систему соціально-економічних, медичних, матеріально-побутових та культурних заходів, спрямованих на посилення адресної соціальної підтримки ветеранів війни та праці, вдів загиблих фронтовиків, осіб з інвалідністю, реабілітованих осіб та інших малозабезпечених громадян району на 2023-2025 роки.
Головна мета – запровадження в громаді якісно нового рівня організації адресної підтримки найбідніших верств населення, комплексного підходу до надання соціальної допомоги особам з інвалідністю, одиноким та багатодітним родинам, людям похилого віку та інших незахищеним категоріям громадян.
Планується розробити і запровадити  сучасні стандарти в обслуговуванні населення, організації прийому громадян, нове інтегроване програмне забезпечення для призначення всіх видів соціальної допомоги за однією заявою.
Суть Програми: фінансова, матеріальна, технічна допомога та організаційна підтримка малозабезпечених верств населення громади.

1.4. Шляхи розв’язання проблеми

В нашій громаді державна соціальна політика спрямовується на зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності, збереження працездатності, продовження тривалості життя, поліпшення демографічної ситуації, зміцнення здоров'я всіх верств, підвищення ефективності та якості реабілітаційної медико-соціальної допомоги, забезпечення прав громадян на її одержання, підтримки молоді та захисту осіб з інвалідністю і людей похилого віку, вдосконалення фінансування, організації та управління галуззю.
Програма передбачає шляхи розв’язання проблеми:
-    покращення пенсійного забезпечення і соціально-правового захисту, соціально-побутового та медичного обслуговування малозабезпечених верств населення;
-    зміцнення матеріально-технічної бази установ, які обслуговують малозабезпечені верстви населення;
-    покращення соціальної підтримки непрацездатних громадян та осіб з обмеженими фізичними можливостями;
Термін дії Програми з 2023 по 2025 роки.

1.5. Завдання Програми та результативні показники
Основними завданнями Програми є:
. залучення коштів на виконання Програми з існуючих та додаткових джерел фінансування;
. ефективне використання сформованих коштів для реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення району.

До результативних показників Програми належать:
. показник продукту – кількість людей задіяних Програмою;
. показник ефективності – очікувані кошти;
. показник якості - кількість коштів на одну особу. (Додаток 3)
Передбачаються такі джерела фінансування:
-    кошти  селищного бюджету;
-    благодійні внески;
-    інші джерела, передбачені чинним законодавством.
Для часткового задоволення потреб малозабезпечених верств населення громади  необхідно здійснювати фінансування Програми у 2023-2025 рр. у таких обсягах:
-    2 400 000 грн. з  бюджету селища.
    Виконання Програми дасть змогу покращити матеріально-побутові умови проживання малозабезпечених верств населення.

1.6. Напрями діяльності і заходи Програми 
Пріоритетними напрямами Програми є:
-    вирішення проблем пенсійного забезпечення, соціально-правового захисту не конкурентоздатних на ринку праці громадян, створення системи адресної допомоги малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, дітям  з інвалідністю та дітям-сиротам;
-    увага до соціально-побутового обслуговування одиноких непрацездатних громадян, територіального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян та установ, що обслуговують осіб з інвалідністю;
-    забезпечення медичного обслуговування пенсіонерів, ветеранів війни і праці, вдосконалення форм і методів роботи центрів реабілітації осіб з інвалідністю;
- надання матеріальної і натуральної  допомоги громадянам, які проживають в смт. Глибока, с. Михайлівка, с. Червона Діброва, с. Черепківці, с. Новий Вовчинець, с. Димка, с. Опришени, с. Слобідка, с. Стерче, а також громадянам, які  прибули для постійного проживання або тимчасово переселені на територію громади з АР Крим, м. Севастополь та інших областей України внаслідок останніх подій в державі (за відповідного підтвердження останнього місця реєстрації в паспорті) незалежно від доходів сім’ї.
-    надати право Глибоцькому селищному голові оперативного прийняття рішення з послідуючим затвердження рішенням виконкому селищної ради по наданню одноразової грошової допомоги громадянам,  які  прибули для постійного проживання або тимчасово переселені на територію громади з АР Крим, м. Севастополь та інших областей України внаслідок останніх подій в державі.
-    надання соціальної підтримки непрацездатним громадянам та особам з обмеженими фізичними можливостями;
-    учасникам АТО та членам сімей загиблих учасників АТО;
-    малозабезпеченим родинам;
-    дітям-сиротам;
-    малозабезпеченим самотнім громадянам, які не мають сторонньої опіки;
-    непрацюючим особам з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи;
-    особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
-    іншим громадянам, які потрапили в скрутну життєву ситуацію (потребують довготривалого та вартісного лікування, потерпіли від стихійного лиха, наслідків надзвичайних ситуацій).
Заходи щодо забезпечення виконання селищної комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота» подані в додатку 4.

1.7. Система управління та контролю за ходом виконання Програми
Програма виконується шляхом здійснення її заходів і завдань виконавцями, що несуть відповідальність за її виконання, передбаченими в додатку 4.
Керівництво та контроль за реалізацією програми покладається на постійну комісію селищної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних  та кадрових питань, структурні підрозділи селищної ради відповідно до їх функціональних обов'язків.
Структурні підрозділи селищної ради узагальнюють, аналізують та подають зведену інформацію на розгляд постійній комісії селищної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних  та кадрових питань.
Комісія здійснює перевірку і заслуховує на своїх засіданнях хід виконання наміченого,  аналізує необхідну інформацію та при необхідності інформує селищну раду з проведеної роботи.
Хід реалізації програми висвітлюється в селищних засобах масової інформації.

 
Секретар селищної ради         
                         Олена БАДЮК

 
Додаток 1
до програми соціальної підтримки ветеранів, 
пенсіонерів, малозабезпечених верств населення 
«Турбота» Глибоцької селищної ради 
на 2023-2025 роки
Загальна характеристика «Селищної програми соціальної підтримки ветеранів, пенсіонерів, малозабезпечених верств населення «Турбота» на 2023-2025 роки.


1.    Ініціатор розроблення програми    Відділ житлово-комунального господарства, праці, соціального захисту населення, транспорту та благоустрою
2.    Дата, номер і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади  про розроблення програми     
3.    Розробник програми    Глибоцька селищна рада
4.    Співрозробники програми    
5.    Відповідальний виконавець програми    Глибоцька селищна рада
6.    Учасники програми    Виконавчий комітет Глибоцької селищної ради, відділи селищної ради.
7.    Термін реалізації програми
    2023-2025 рр.
7.1    Етапи виконання програми (для довгострокових програм)    
8.    Перелік місцевих бюджетів, які приймають участь у виконанні програми (для комплексних програм)    Бюджет громади
9.    Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього    2 427 000 грн.
9.1    В тому числі бюджетних коштів    
    - з них коштів селищного бюджету     2 427 000 грн.
10.    Основні джерела фінансування програми    Бюджет громади, благодійні  внески.
Секретар селищної ради         
                               Олена БАДЮК 



 

Додаток 2
до програми соціальної підтримки ветеранів, 
пенсіонерів, малозабезпечених верств населення 
«Турбота» Глибоцької селищної ради 
на 2023-2025 роки
Ресурсне забезпечення «Селищної програми соціальної підтримки ветеранів, пенсіонерів , малозабезпечених  
верств населення «Турбота» на 2023-2025 роки.

                                                                                                                тис. грн.
Обсяг  коштів, які пропонується залучити на виконання програми (очікуваний)    
2023 рік    
2024 рік    
2025 рік    Всього витрат на виконання програми
1    2    3    4    5
Обсяг ресурсів в тому числі:    -    -    -                      -
Бюджет громади 
    809,0    809,0    809,0                  2 427,0
Кошти не бюджетних джерел (акція Милосердя»)                



 
Секретар селищної ради      
                                Олена БАДЮК 



 
Додаток 3
до програми соціальної підтримки ветеранів, 
пенсіонерів, малозабезпечених верств населення 
«Турбота» Глибоцької селищної ради 
на 2023-2025 роки

Показник продукту «Селищної програми соціальної підтримки ветеранів, пенсіонерів,  малозабезпечених 
верств населення «Турбота» на 2023-2025 роки.
№ п/п    Назва показника    Одиниця виміру     Вихідні дані на початок дії програми    
2023
    
2024    
2025    Всього за період дії програми (або до кінця дії програми)
1    2    3    4    5    6        8
І    Показники продукту програми    
1    Кількість людей, яким планується надати соціальну підтримку та адресну допомогу     чол.    

    300    400    300    1000

ІІ    Показники ефективності програми    
1.    Очікувані  кошти    тис. грн.        809,0    809,0    809,0    2 427,0
ІІІ    Показники якості програми    
1    Кількість коштів на 1 особу
«Допомога надається один раз на рік у таких розмірах:
    інвалідам та дітям-інвалідам – від 500 грн. до 2000 грн. залежно від складності життєвої ситуації;
    непрацюючим малозабезпеченим особам – від 500 грн. до 2000 грн. залежно від складності життєвої ситуації;
    всім іншим категоріям отримувачів допомоги – від 500 грн. до 2000 грн. залежно від складності життєвої ситуації;
    громадянам, які постраждали в результаті пожежі, зсувних процесів, повені – від 500 грн. до 10000 грн. залежно від складності життєвої ситуації;
         військовослужбовцям, добровольцям -  мобілізованим, працівникам правоохоронних органів, державної служби України з надзвичайних ситуацій, іншим категоріям  та їх  сім’ям, які виконують військовий обов’язок в зоні конфлікту – до 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (на момент звернення);
     сім’ям загиблих та поранених під час виконання обов’язків військової  служби в зоні АТО – згідно рішення сесії селищної ради від 5,0 тис.грн.», добровольцям 3000 грн.    грн.    -

                
Секретар селищної ради                                      
                                                     Олена БАДЮК
Додаток 4
до програми соціальної підтримки ветеранів, 
пенсіонерів, малозабезпечених верств населення 
«Турбота» Глибоцької селищної ради 
на 2023-2025 роки
ЗАХОДИ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАННЯ
СЕЛИЩНОЇ ПРОГРАМИ СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ ВЕТЕРАНІВ ПЕНСІОНЕРІВ,
 МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ ВЕРСТВ НАСЕЛЕННЯ «ТУРБОТА» НА 2023-2025 РОКИ.
№ п/п    Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)    Перелік заходів програми    Термін виконання заходів    
Виконавці    
Джерело фінансування    Орієнтовані обсяги фінансування (вартість) тис. грн. в тому числі:    
Очікуваний результат
1    2    3    4    5    6    7    8
І. ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА СОЦІАЛЬНО-ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ
1.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Здійснювати інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо питань пенсійної реформи, загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та недержавного пенсійного забезпечення.    2023-2025 роки    ГУ  ПФУ в Чернівецькій області Управління обслуговування громадян  Відділ обслуговування громадян №4 (сервісний центр)
.     Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
2.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Вжити заходів щодо зростання надходжень коштів до бюджету Пенсійного Фонду України    2023-2025 роки    ГУ  ПФУ в Чернівецькій області Управління обслуговування громадян  Відділ обслуговування громадян №4 (сервісний центр)
.     Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
3.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Забезпечити постійний контроль за дотримання законодавства при призначенні і виплаті пенсій, соціальних виплат і допомог та інших норм законодавства про соціальне страхування.    2023-2025 роки    Управління праці та соціального захисту Глибоцької РДА, 
ГУ  ПФУ в Чернівецькій області Управління обслуговування громадян  Відділ обслуговування громадян №4 (сервісний центр),
 Глибоцька районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості (Глибоцький районний центр зайнятості)
Глибоцьке відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Чернівецькій області    Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
4.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Здійснювати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо основ загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, як спричинили втрату працездатності.     2023-2025 роки

    Глибоцька селищна рада    Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
5.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Забезпечити реалізацію Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності».    2023-2025 роки    Глибоцька селищна рада, комунальні установи селищної ради    Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
6.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Забезпечити виконання планів надходжень коштів до бюджету Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань України    2023-2025 роки    Глибоцька селищна рада, комунальні установи селищної ради    Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
7.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Забезпечити своєчасне та у повному обсязі виплату страхових виплат потерпілих на виробництві.    2023-2025 роки     Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань    Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
8.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Забезпечити постійний контроль за дотримання чинного законодавства при призначенні та виплаті матеріального забезпечення і надання соціальних послуг за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.    
2023-2025 роки    Виконавча дирекція районного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.    Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
9.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Здійснювати у межах своїх повноважень контроль за дотримання законодавства з охорони праці на робочих місцях щодо працюючих ветеранів війни та праці, пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених верств населення.      2023-2025 роки    Глибоцька селищна рада, комунальні установи селищної ради    Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
10.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Контролювати виконання зобов’язань колективних договорів у частині соціального захисту ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, малозабезпечених верств населення.     2023-2025 роки    Глибоцька селищна рада, комунальні установи селищної ради    Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
ІІ. СОЦІАЛЬНО-ПОБУТОВЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
11.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Здійснювати бронювання робочих місць на підприємствах. В установах та організаціях району для працевлаштування соціально незахищених категорій  населення, особливу увагу звернути на працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями.     2023-2025 роки    Комунальні установи селищної ради    Коштів не потребує        Покращення пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення.
12.    Забезпечення медичного обслуговування малозабезпечених верств населення    При реформуванні первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини загальної практики надавати допомогу малозабезпеченим сім'ям, використовуючи лікування методом «стаціонар на дому»,  «денний стаціонар» сімейної амбулаторії.      2023-2025 роки    КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Глибоцької ОТГ»                                                      Коштів не потребує        Покращення медичного обслуговування малозабезпечених верств населення.
13.    Вирішення проблем пенсійного забезпечення малозабезпечених верств населення    Щорічно відзначати Міжнародний день громадян похилого віку. День ветеранів та Міжнародний день інвалідів благодійними акціями зі збору коштів, предметів першої необхідності для малозабезпечених громадян, завершуючи їх районними акціями «Милосердя».     2023-2025 роки    Глибоцька селищна рада    Благодійні внески,  бюджет громади     2023- 3
2024- 3
2025 - 3
 (тис. грн.)    Покращення матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених верств населення.
14.    Вирішення матеріально-побутових проблем малозабезпечених верств населення    Надавати одноразову матеріальну допомогу ветеранам війни та праці, особам з інвалідністю, членам товариств політв’язнів та репресованих, 
постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та малозабезпеченим і бездомним громадянам, біженцям, особам, звільненим з місць позбавлення волі та іншим категоріям громадян:
- військовослужбовцям та сім’ям військовослужбовців, які виконують  військовий обов’язок  в зоні АТО, сім’ям загиблих   та поранених під час виконання  обов’язків військової служби в зоні АТО , а також громадян, які прибули для постійного проживання  або тимчасово переселені  на територію району АР Крим, м. Севастополь та інших областей України  внаслідок останніх подій в державі (за відповідного підтвердження останнього місяця реєстрації в паспорті) незалежно від доходів сім’ї”.    2023-2025 роки    Глибоцька селищна рада    
Бюджет громади
    2023 - 809
т. грн. .
2024 - 809  т. грн.  
2025 - 809
т. грн.    Покращення матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених верств населення.
15.    Вирішення проблеми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення.    Надати допомогу Петричанському інтернату в забезпеченні продовольчою картоплею, овочами та іншими продуктами харчування, насіння, кормами.    2023-2025 роки    Селищна рада    Благодійні внески        


16    
Розвиток та підтримка діяльності ветеранської організації
    Надання матеріальної допомоги голові ради ветеранів

    2023-2025

    
         Селищна рада
    
Бюджет громади
    
2023 –    6,0 т. грн.
2024 – 
6,0 т. грн.
2025 – 
6,0 т. грн.    
Повноцінна організація роботи


 
Секретар селищної ради                                     
                                                  Олена БАДЮК