ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Ванзуряк Г.С.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Дата прийняття:

17.10.2023

Галузь:

Державне управління і кадрова політика

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    17
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1930-38/23
Про затвердження  Комплексної програми сприяння фінансової підтримки Чернівецькій районній державній (військовій) адміністрації  на 2023 рік              

УКРАЇНА
ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
38 СЕСІЯ
VIIІ СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
від 20 вересня 2023  року                                          
                №1930-38/23
                                                           
Про затвердження  Комплексної
програми сприяння фінансової підтримки
Чернівецькій районній державній (військовій)
адміністрації  на 2023 рік                   
                                                                                                                   
         Керуючись  пунктом 22 частини 1 статті 26, статтею 59  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи інформацію Чернівецької районної державної (військової) адміністрації Чернівецької області, висновок фінансового відділу селищної ради від 18 вересня 2023 року №21 та рекомендації постійних комісій селищної ради від 20 вересня 2023 р., з метою ефективного здійснення повноважень та функцій, покладених державою, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити  Комплексну програму сприяння фінансової підтримки Чернівецькій районній державній (військовій) адміністрації на 2023 рік  (далі Програма), що додається.
2. Районній державній (військовій)  адміністрації забезпечити виконання Програми та інформувати Глибоцьку селищну раду про хід її виконання до 01 лютого 2024 року.
3. Фінансовому відділу Глибоцької селищної ради при перегляді показників бюджету на 2023 рік передбачити кошти на фінансування заходів Програми в межах наявних фінансових можливостей бюджету Глибоцької селищної територіальної громади.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на начальника фінансового відділу селищної ради (Сльоз О.П.) та на постійну комісію селищної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та інвестицій Глибоцької селищної ради (Колотило Ю.Т.).
 Глибоцький селищний голова 
           
                              Григорій  ВАНЗУРЯК
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення селищної ради
 від 20.09.2023 року №1930-38/23
 
 
 
КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА
сприяння фінансової підтримки Чернівецькій районній державній (військовій) адміністрації на 2023 рік
 
 
 
                                                                                      смт. Глибока,  2023
ЗМІСТ                                                                                          
 
1. Загальна характеристика Комплексної програми сприяння фінансової підтримки Чернівецькій районній державній (військовій) адміністрації на 2023 рік.                                                                                                                                   3  
 
 
 
2. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована Комплексна програма
 
 
  3
3. Мета Комплексної програми. 5
 
4. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, строки та етапи виконання програми.  
5
 
5. Завдання Комплексної програми та результативні показники. 5
 
6. Система управління та контролю за ходом виконання Комплексної програми. 6
 
Додаток 1. Напрями діяльності та заходи Комплексної програми сприяння фінансової підтримки Чернівецькій районній державній (військовій) адміністрації на 2023 рік.  
 
 
 
7
 
Додаток 2. Ресурсне забезпечення Комплексної програми сприяння фінансової підтримки Чернівецькій районній державній (військовій) адміністрації на 2023 рік.  
 
 
8
 
 
 

 
1. Загальна характеристика Комплексної програми сприяння фінансової підтримки Чернівецькій районній державній (військовій) адміністрації
на 2023 рік
 
1. Ініціатор розроблення програми Чернівецька районна державна (військова) адміністрація
2. Розробник програми Управління соціально-економічного розвитку територій, та інфраструктури, управління персоналом та юридичного забезпечення, відділ фінансово-господарського забезпечення апарату районної державної (військової) адміністрації
3. Співрозробники програми Глибоцька селищна рада
4. Відповідальний виконавець програми Чернівецька районна державна (військова) адміністрація
 
5. Учасники програми Структурні підрозділи районної державної (військової) адміністрації, Глибоцька селищна рада
6. Термін реалізації програми 2023 рік
7. Перелік місцевих бюджетів, які приймають участь у виконанні програми Бюджет Глибоцької селищної територіальної громади
 
8. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалі-зації програми, всього - тис.грн. 200,0
8.1 в т.ч.: бюджетних коштів 200,0
9. Основні джерела
фінансування програми
Бюджет Глибоцької селищної ради
 
 
2. Визначення проблеми, на розв'язання
                     якої спрямована Комплексна програма
 
Відповідно до статті 119 Конституції України місцеві державні (військові) адміністрації здійснюють делеговані їм відповідними радами повноваження, перелік яких визначено статтею 44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». До цих повноважень належить забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку територій, сприяння інвестиційній діяльності, розвиток житлово-комунального господарства, транспортного сполучення, дорожньої інфраструктури, земельних відносин, освіти, охорони здоров'я, культури, фізичної культури і спорту, туризму тощо.
Основний напрям регіональної політики спрямований на реалізацію комплексу заходів, які орієнтувалися на створення сприятливих умов для виконавчих державних управлінських функцій районної державної (військової) адміністрації, децентралізації, розвитку адміністративно-територіальних одиниць, ефективної діяльності місцевих органів виконавчої влади та на підвищення відповідальності керівників цих органів за ефективність управління економічними і соціальними процесами на місцях.
Чернівецька районна державна (військова) адміністрація забезпечує виконання Конституції України, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня.
У межах своїх повноважень райдержадміністрація здійснює функції виконавчої влади на території новоутвореного Чернівецького району, до складу якого входять      33 об’єднані територіальні громади, а також реалізує повноваження, делеговані відповідними радами.
 Для виконання делегованих повноважень мобілізуються усі наявні ресурси – матеріально-технічні, трудові, фінансові. Фінансування видатків на забезпечення діяльності районної державної (військової) адміністрації, структуриних підрозділів паливно-мастильними матеріалами, канцелярськими товарами, послугами зв’язку, іншими послугами є недостатнім, їх обсяг обмежується граничними видатками державного бюджету, що не забезпечує в повному обсязі проведення видатків до потреби на виконання делегованих повноважень.
  З метою забезпечення ефективного виконання районною державною (військовою) адміністрацією делегованих відповідними радами повноважень виникає необхідність залучення додаткових коштів. Чернівецька районна державна (військова) адміністрація зазнає значних труднощів у фінансовому та матеріально-технічному забезпеченні.
Надзвичайно важливим є необхідність забезпечення зручних і сприятливих умов отримання послуг громадянами, суб’єктами господарювання, забезпечення відкритості інформації про діяльність органів виконавчої влади, шляхом надання адміністративних послуг райдержадміністрацією.
Для забезпечення більш ефективного та продуктивного здійснення делегованих повноважень, переданих відповідними радами та функцій покладених державою, з метою оперативного вивчення та розв’язання соціально-економічних проблем району, райдержадміністрації необхідно:
  • забезпечення покращення організації виробничого процессу задля підвищення якості надання управлінських функцій райдержадміністрації для виконання основних поставлених задач.
Проведення заходів потребує відповідного фінансування, однак, фінансування із державного бюджету не забезпечить в достатній мірі виконання повноважень та здійснення відповідних заходів, спрямованих на зростання економіки та вирішення проблемних питань в усіх галузях господарського комплексу району, покращення соціально-економічного та культурного розвитку району.
Реалізація Комплексної програми дозволить райдержадміністрації реалізувати повноваження власні та делеговані їй відповідними  радами в повному обсязі, покращити показники соціально-економічного та культурного розвитку району.
 
 
3. Мета Комплексної програми
 
Програма розроблена з метою підвищення ефективності та якості роботи районної державної (військової) адміністрації, її структурних підрозділів у частині реалізації делегованих повноважень, взаємодії з органами місцевого самоврядування щодо впровадження реформ, виконання державної регіональної політики, створення умов для динамічного, збалансованого соціально-економічного розвитку Чернівецького району, підвищення дієвості управлінських рішень, удосконалення роботи органів державної влади шляхом співпраці та посилення взаємодії органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування.
 
4. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, строки та етапи виконання програми.
 
Для досягнення мети Комплексної програми необхідно забезпечити:
  • збалансований економічний і соціальний розвиток району, ефективне використання природних, трудових і фінансових ресурсів;
  • будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання на пайових засадах об’єктів соціальної, виробничої інфраструктури та закладів органів виконавчої влади;
  • забезпечення органів виконавчої влади видатками на придбання предметів, матеріалів, обладнань, інвентаря (в т.ч. довгострокового користування), оплату послуг, тощо;
  • відзначення державних та професійних свят, ювілейних, пам’ятних, знаменних дат, історичних подій, досягнень виробничих показників;
  • утвердження авторитету району в Україні та на міжнародному рівні.
Термін дії Програми: 2023 рік.
Фінансування заходів програми буде здійснюватись за рахунок коштів  бюджету Глибоцької селищної територіальної громади.
Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 200,0 тис.грн., у тому числі: бюджет Глибоцької селищної територіальної громади – 200,0 тис. грн.
 
5. Завдання Комплексної програми та результативні показники.
Досягнення головної мети Програми вимагає вирішення наступних основних завдань:
  • забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку району, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів;
  • об’єднання на договірних засадах коштів підприємств, установ та організацій, розташованих на території району і населення, а також бюджетних коштів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання на пайових засадах об’єктів соціальної, виробничої інфраструктури та закладів органів виконавчої влади;
  • забезпечення органів виконавчої влади видатками на придбання матеріалів, предметів, матеріалів, обладнань, інвентаря (в т.ч. довгострокового користування), оплату послуг, тощо.
Очікуваними результатами виконання запланованих заходів Програми є:
  • забезпечення позитивних структурних зрушень в економіці громади, підвищення її конкурентоспроможності;
  • зростання добробуту і підвищення якості життя населення;
  • забезпечення надходжень до місцевого бюджету;
  • залучення коштів в економіку громади;
  • покращення інфраструктури громади.
 
6. Система управління та контролю за ходом виконання Комплексної програми.
 
Координацію діяльності, безпосередній контроль за виконанням заходів і завдань Комплексної програми, цільовим і ефективним використанням коштів здійснює відповідальний виконавець і головний розпорядник коштів - апарат райдержадміністрації.
Про хід виконання Комплексної програми співвиконавці інформують апарат районної державної (військової) адміністрації щопівроку до 15 числа наступного місяця за звітним, а відповідальний виконавець звітує раз на рік у першому кварталі, наступного за звітним роком, на сесії селищної ради.
Апарат районної державної (військової) адміністрації та селищної ради раз на рік до 01 лютого готує інформацію про стан та результати її виконання.
 
 
 

 Секретар селищної ради          
                                  ________________________
 
Додаток 1 до Комплексної програми
 
 
Напрями діяльності та заходи
Комплексної програми сприяння фінансової підтримки Чернівецькій районній державній (військовій) адміністрації
на 2023 рік
 

п/п

Напрями діяльності та заходи Комплексної програми

Термін
виконання
 

Виконавці

Джерела
фінансування
Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),
Тис.грн.
Очікуваний результат
1 2 3 4 5 6 7
1. Забезпечення органів виконавчої влади видатками для здійснення поточного ремонту транспортного засобу КРАЗ із державним номерним знаком СЕ 1430 СХ,  інших послуг, тощо.
 
2023 рік Районна державна (військова) адміністрація
 
Місцевий
бюджет
 
 
 
2023 – 200,0
 
 
 
 
Забезпечення покращення організації виробничого процесу
Всього обсяги фінансування: Х Х Х 200,00 Х
 
 
 
 
 

  Секретар селищної ради                     
                      ________________________
Додаток 2 до Комплексної програми
                                                                                                
 
 
Ресурсне забезпечення
Комплексної програми сприяння фінансової підтримки Чернівецькій районній державній (військовій) адміністрації на 2023 рік
 
( тис. грн. )
 
Обсяг коштів, які пропонуються залучити на виконання Комплексної програми 2023 рік Всього витрати на виконання Програми
1 4 6
Обсяг ресурсів – всього,
в тому числі :
200,0 200,0
Бюджет Глибоцької селищної територіальної громади
 
200,0 200,0
 
 
 
 
Секретар селищної ради
   
                                          ________________________