ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Остафійчук П.Р.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Дата прийняття:

12.07.2023

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1775-36/23
Про затвердження Програми Глибоцької селищної ради з оздоровлення та відпочинку дітей на 2023-2025 роки


УКРАЇНА
ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
36 СЕСІЯ
                               VIII СКЛИКАННЯ                            
РІШЕННЯ
від 12 липня 2023 року             
                                                  №1775-36/23
 
Про затвердження Програми Глибоцької
селищної ради з оздоровлення та відпочинку
дітей на 2023-2025 роки
 
      Керуючись п. 22 ч. І ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Порядку формування, фінансування та моніторингу виконання селищних (комплексних) програм, затвердженого рішенням селищної ради від 15 лютого 2016 року №55-5/16, з метою організації оздоровлення та відпочинку дітей, зміцнення здоров'я дитячого населення Глибоцької територіальної громади, враховуючи висновок фінансового відділу селищної ради від 27.06.2023 року №13 та рекомендації постійних  комісій  селищної  ради  від  12 липня 2023 року, селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
      1. Затвердити Програму Глибоцької селищної ради з оздоровлення та відпочинку дітей на 2023-2025 роки (далі - Програма, додається).
      2. Відповідальний виконавець заходів та напрямів програми -  відділ освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради.
      3. Відповідальному виконавцю Програми звітувати про хід та виконання Програми на сесіях селищної ради, в терміни, визначені Порядком формування, фінансування та моніторингу виконання селищних (комплексних) програм, затвердженим рішенням селищної ради від 15 лютого 2016 року №55-5/16. Після закінчення дії Програми відповідальному виконавцю скласти заключний звіт про результати виконання Програми та подати його на розгляд сесії селищної ради разом з пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання Програми не пізніше, ніж у двомісячний термін після закінчення встановленого строку виконання Програми.
      4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та інвестицій (Колотило Ю.Т.).
 

      Глибоцький селищний голова     



                         Григорій ВАНЗУРЯК

      ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення    Глибоцької селищної ради від 12.07.2023 р. №1775-36/23

                   
 

 
ПРОГРАМА
Глибоцької селищної ради
З ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ ДІТЕЙ
на 2023-2025  роки
 
2023
 
 
І. Загальна характеристика
Програми Глибоцької селищної ради
з оздоровлення та відпочинку дітей  на 2023-2025 роки
1. Ініціатор розроблення програми Глибоцька селищна рада
2. Дата, номер і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розроблення програми Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оздоровлення та відпочинок дітей», Регіональна програма оздоровлення та відпочинку дітей Чернівецької області на 2021-2025 роки, затверджена рішенням обласної ради  від 30.03.2021 р. №21-2/21
3. Розробник програми Відділ освіти, культури, молоді  та спорту Глибоцької селищної ради
4. Співрозробник програми Глибоцька селищна рада
5. Відповідальний виконавець програми Відділ освіти, культури, молоді та спорту селищної ради
6. Учасники програми Глибоцька  селищна рада,  відділ освіти, культури, молоді та спорту селищної ради, бюджетні установи, дирекція шкіл, учителі, діти, батьки дітей
7. Термін реалізації програми 2023-2025  роки
7.1. Етапи виконання програми Один етап
8. Перелік бюджетів, які приймають участь у виконанні програми Селищний бюджет
9. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього тис. грн  
300,0
10. Основні джерела фінансування програми. Селищний (місцевий) бюджет, обласний, державний  бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством
 






























ІІ. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма.
 
Затвердження Програми Глибоцької селищної ради з оздоровлення та відпочинку дітей  на 2023-2025 роки  (далі-Програма) зумовлено необхідністю реалізації сучасної державної політики в галузі оздоровлення дітей, спрямованої на забезпечення сприятливих умов для всебічного розвитку дітей та молоді.
 Упродовж останніх років зберігається тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, яка обумовлена впливом різних негативних факторів  соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру. Тому збереження здоров'я дітей України, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку є важливим напрямком державної політики на сучасному етапі. Останні роки особлива увага приділяється оздоровленню дітей, які потребують соціального захисту. Не залишається поза увагою й оздоровлення дітей обдарованих, талановитих, лідерів учнівського самоврядування.
Ця програма створена для розв’язання наступної проблеми: створення сприятливих умов та реалізація права на якісне оздоровлення і відпочинок дітей.
Поліпшення стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу і розвитку творчих здібностей забезпечується шляхом організації оздоровлення та відпочинку дітей, зокрема у період літніх канікул.
 
ІІІ. Мета програми
Метою   Програми є організація та вдосконалення системи оздоровлення та відпочинку дітей, зміцнення здоров’я дитячого населення Глибоцької  територіальної громади,  забезпечення надання державних гарантій щодо доступності та якості оздоровчих та відпочинкових послуг, шляхом збільшення кількості дітей охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення.
         На сьогодні, коли Україна знаходиться у важких економічних умовах у зв’язку з військовим станом внаслідок збройної агресії російської федерації, особливо вразливою категорією населення є підростаюче покоління, тому турбота про здоров’я дітей, є надважливою соціальною проблемою, яку потрібно вирішувати.
 
ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми,
строки та етапи виконання програми
  • Прийняття цієї Програми дозволить системно вирішувати завдання у сфері оздоровлення та відпочинку дітей.
  • Програма передбачає протягом 2023-2025 років здійснити комплекс заходів щодо створення умов для належної організації оздоровлення і відпочинку дітей шляхом: організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої  соціальної уваги та підтримки;
  • Видатки,  пов'язані  з  відпочинком  та  оздоровленням  дітей, здійснюються  за рахунок  виділених в установленому порядку коштів з державного, обласного та селищного (місцевого) бюджету,  батьківських коштів та інших коштів, не заборонених чинним законодавством.
  • Ресурсне забезпечення районної Програми Глибоцької селищної ради з оздоровлення та відпочинку дітей  на 2023-2025 роки  наведено у додатку 1.
V. Завдання програми та результативні показники
  • Головним завданням Програми є вжиття невідкладних заходів щодо належної підготовки до відпочинку та оздоровлення дітей, приділивши особливу увагу оздоровленню дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування; дітей, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи; дітей з інвалідністю; дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; дітей-переселенців з тимчасово окупованих територій; дітей учасників бойових дій; активних учасників шкільного самоврядування, художньої самодіяльності, спортивного життя, талановитих та обдарованих дітей.
Виконання Програми дасть змогу:
    - забезпечити відповідність якості та безпечності послуг оздоровлення та відпочинку дітей вимогам чинного законодавства;
- Збільшення кількості оздоровлених дітей, що мають статус, зокрема:
  • дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • дітей - інвалідів;
  • дітей, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС;
  • дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей;
  • дітей учасників бойових дій на тимчасово окупованій території та районах проведення ООС (АТО);
  • дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів;
  • дітей, які переселились з тимчасово окупованої території та районів проведення ООС (АТО);
  • дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або II групи;
  • дітей, які перебувають на диспансерному обліку;
  • активних   учасників шкільного самоврядування, художньої самодіяльності, спортивного життя;
  • талановитих та обдарованих дітей.
        Повноцінне оздоровлення та відпочинок дітей, зміцнення здоров’я дитячого населення, що проживає у  Глибоцькій   територіальній громаді.
 
VІ. Напрями діяльності і заходи Програми
Напрями діяльності та заходи Програми наведені у додатку 2;
Показники    продукту    Програми    Глибоцької    селищної   ради     з оздоровлення та відпочинку дітей  на 2023-2025 роки наведені у додатку 3.
 
VІІ. Система управління та контролю за ходом виконання Програми
  • Контроль  за ходом виконання Програми здійснює  Глибоцька  селищна рада;
  • Основними формами контролю за реалізацією заходів та досягненням показників Програми є:
  • контроль за виконанням Програми покладається на виконавчий комітет Глибоцької селищної ради, відділ освіти, культури, молоді та спорту щороку інформує виконавчий комітет про хід виконання Програми;
  •  здійснення аналізу за ходом виконання заходів Програми та вжиття додаткових заходів, спрямованих на досягнення мети Програми;
  • обговорення  стану  та  проблем реалізації заходів Програми на засіданнях виконавчого комітету селищної ради, сесії селищної ради;
  • проведення моніторингу і щорічне надання узагальненої звітності про хід реалізації Програми селищній раді, вжиття додаткових заходів згідно з рекомендаціями та пропозиціями зазначених центральних органів виконавчої влади та, при необхідності, внесення змін до Програми.
  • Організаційне супроводження виконання Програми здійснює відділ освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради.
 
 
 
                           

ДОДАТКИ

1 Додаток 1.pdf Переглянути
2 Додаток 2.pdf Переглянути
3 Додаток 3.pdf Переглянути