ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Дручук І.В.


Доповідачі:


Остафійчук Петро Радулович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Дата реєстрації:

31.08.2022

Проголосовано:

05.09.2022 16:42:00

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ



УКРАЇНА

ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

26 СЕСІЯ


VIII СКЛИКАННЯ


РІШЕННЯ

                                 


                                                                                          ПРОЄКТ


від «__»_________ 2022 року  


                                          № ________ 




Про організацію харчування учнів навчальних закладів громади у 2022-2023 навчальному  році

 


     Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст.ст.26,32), «Про  освіту» (ст.ст.25,56), «Про дошкільну освіту», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», Указом Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 15.08.2022 р. №2500-IX, постановою Кабінету Міністрів України від  24.03.2021 року  №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», наказом МОЗ України від 25.09.2020 року № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»,  з  метою забезпечення харчуванням учнів та вихованців закладів загальної середньої освіти  громади: Глибоцька гімназія, ОЗО Глибоцький ліцей, Михайлівська філія І ступеня з дошкільним структурним підрозділом, Червонодібровська філія І-ІІ ступенів з дошкільним структурним підрозділом, Слобідська філія І-ІІ ст. з дошкільним структурним підрозділом ОЗО Глибоцький ліцей, ОЗО Черепковецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Новововчинецька філія І ступеня з дошкільним структурним підрозділом ОЗО Черепковецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Стерченська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Димківський НВК, Опришенська  ЗОШ І-ІІІ ступенів з дошкільним структурним підрозділом, враховуючи  рекомендації  постійних  комісій  селищної  ради  від_______2022 р.,  селищна рада

 


ВИРІШИЛА: 

 


1. Організувати  роботу буфету для учнів 1-11 класів  та затвердити його асортимент з урахуванням встановлених МОЗ вимог до організації харчування, переліку харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах у закладах загальної середньої освіти.

2. Встановити такий порядок організації роботи шкільних їдалень на період військового стану:

       За рахунок коштів місцевого бюджету безоплатне  харчування  організовується та забезпечується для: 

1) дітей-сиріт;

2) дітей, позбавлених батьківського піклування;

3) дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах);

4) дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”;

5) дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

6) дітей з числа осіб, визначених у статтях 10, 101  Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (діти, батьки яких загинули в зоні проведення бойових дій);

7) осіб інших категорій, визначених законодавством та/або рішенням органу місцевого самоврядування:

- діти з інвалідністю; 

-діти учасників бойових дій.

3. Розподіл коштів на організацію безоплатного харчування здобувачів освіти, облік і звітність за використання коштів, які виділяються на безоплатне харчування в закладах освіти, здійснюються відповідно до законодавства.



Забезпечення безоплатним харчуванням за рахунок бюджетних коштів здійснюється на підставі документів, що підтверджують таке право відповідно до законодавства. 

4. Для підтвердження права на пільгу учасникам бойових дій потрібна довідка або витяг з наказу військової частини, які засвідчують безпосередню участь в бойових діях одного із батьків дитини.

5. Для підтвердження інших пільг батькам або особам, які їх замінюють, необхідно подати до навчального закладу заяву та підтверджуючі документи:

      - для  дітей з малозабезпечених сімей – довідку, що сім’я дійсно є малозабезпеченою,

      - для сиріт - довідку, що дитина має такий статус,

      - для всіх інших видів пільг – довідки, які засвідчують, що дитина належить саме до тієї чи  іншої пільгової категорії.



6. Контроль  за організацією харчування, внутрішній контроль за якістю харчових продуктів та готових страв,дотриманням вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, які постачаються в заклади загальної середньої освіти Глибоцької  ТГ, дотримання  умов  їх  постачання  та  зберігання  покласти  на   керівників    закладів.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії селищної  ради з  питань регламенту, депутатської діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних та кадрових питань (Крайська Д.Г.), з фінансово-економічних питань бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та  інвестицій (Колотило Ю.Т.)  

 


       





 


Глибоцький селищний голова  


                              Григорій ВАНЗУРЯК