ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Сльоз Ольга Петрівна

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

######

Дата реєстрації:

08.12.2021

Проголосовано:

23.12.2021 15:12:26

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № ######



УКРАЇНА



ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА



І8 СЕСІЯ



VIIІ СКЛИКАННЯ



РІШЕННЯ



                                                                                                                                                                                                                                              ПРОЄКТ



«___» ________ 2021 року                                                                                                                                                                                                                                              № _____









Про затвердження Положення про порядок формування та використання коштів спеціального фонду селищного бюджету, в тому числі бюджету розвитку


Відповідно до ст.ст. 26, 42, 59, 68 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою впорядкування використання бюджетних коштів, враховуючи рекомендації постійної комісії з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та інвестицій селищної ради від ___2021 року, селищна рада



ВИРІШИЛА:




  1. Затвердити Положення про порядок формування та використання коштів спеціального фонду селищного бюджету, в тому числі – коштів бюджету розвитку на 2022 рік (додається).

  2. Селищному голові Ванзуряку Г.С., головному бухгалтеру –начальнику відділу обліку та звітності селищної ради Герман А.Г. при використанні бюджетних коштів дотримуватися даного Положення.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на комісію з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та інвестицій (Колотило Ю.Т.).



Глибоцький селищний голова Григорій ВАНЗУРЯК



ЗАТВЕРДЖЕНО:



Рішення Глибоцької селищної ради



від _____2021 р. № ______



П О Л О Ж Е Н Н Я



про порядок формування та використання коштів



спеціального фонду селищного бюджету,



в тому числі – коштів бюджету розвитку на 2022 рік





Положення розроблено відповідно до положень ст. 26 п. 25, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про державний бюджет України на 2022 рік», Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VІ із змінами та доповненнями, Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VІ із змінами та доповненнями та інших законодавчих актів України.




  1. Джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету є:



1.1.Надходження бюджету розвитку селищного бюджету, які включають:



- надходження коштів від пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів по коду 24170000;



- кошти від відчуження майна, що належить Автономній Республіці Крим та майна, що перебуває в комунальній власності по коду 31030000;  



- кошти від продажу землі по коду 33010000;



- субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій 41034500;



- інші субвенції з державного бюджету.



1.2. Кошти від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва по коду 21110000 – 75 відсотків;




  1. 50 відсотків грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності, по коду 24062100;

  2. Власні надходження бюджетних установ, що утримуються за рахунок селищного бюджету по коду 25010000, які включають:




  • платні послуги, що надаються бюджетними установами;

  • плата за оренду майна бюджетних установ;




  1. Інші джерела власних надходжень бюджетних установ, що утримуються за рахунок селищного бюджету по коду 25020000, які включають:




  • благодійні внески, гранти та дарунки;

  • кошти, що отримують бюджетні установи від підприємств, організацій, фізичних осіб та від інших бюджетних установ для виконання цільових заходів, у тому числі заходів з відчуження для суспільних потреб земельних ділянок та розміщених на них інших об`єктів.




  1. Надходження для виконання заходів за рахунок цільових фондів, утворених Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і місцевими органами виконавчої влади і фондів, утворених Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування по коду 50110000:




  • добровільні внески громадян, підприємств (об'єднань), організацій і установ незалежно від форм власності;



- кошти від права на тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення літніх торгових майданчиків і тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Глибоцької селищної ТГ.



1.7. 25 відсотків екологічного податку по коду 19010000.



1.8. Інші субвенції.



2. Напрямки використання коштів спеціального фонду селищного бюджету:



До видатків бюджету розвитку селищного бюджету належать капітальні видатки:



2.1. по КПКВ 0150 «Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад»:



на зміцнення матеріально-технічної бази придбання оргтехніки та офісних меблів (3110).



2.2. по КПКВ 7461 «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» витрачається на наступні цілі:



- капітальний ремонт тротуарів, доріг, вулиць комунальної власності і доріг об’єднаної територіальної громади та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення розташованих на території селищної ради (3132);



- виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт доріг та виконання супровідних робіт, які відповідно до державних будівельних норм є складовою частиною загальної вартості зазначених робіт (3132);



- інші заходи, пов’язані із розширенням, відтворенням;



- на будівництво нових вулиць місцевого значення з твердим покриттям та покриттям ГПС (3122);



- на виконання робіт по поточному ремонту та утриманню доріг громади, в т.ч.:



а) профілювання гравійних доріг громади автогрейдером;



б) покриття доріг громади гравійно – піщаної суміші (розробка гравійно – піщаної суміші з навантаженням та транспортування);



в) розчистка та поглиблення кювет вулиць екскаватором;



г) придбання палива та будівельних матеріалів для виконання робіт пов’язані з ремонтом та утримання доріг;



д) зимова розчистка вулиць від снігу;



е) фінансування та співфінансування робіт по капітальному та поточному ремонту вулиць і доріг об’єднаної територіальної громади та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення розташованих на території селищної ради;



є) улаштування дорожніх переходів через кювет.



2.3. Кошти від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва:



- на виконання завдань по охороні земель по забезпеченню та відтворенню земельних ресурсів, екологічної цінності природних і набутих якостей землі, що включає:



КПКВ 7130 «Здійснення заходів із землеустрою»:



а) проведення нормативної грошової оцінки земель;



КПКВ 8311 «Охорона та раціональне використання природних ресурсів».



2.4. 50 відсотків грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності, 25 відсотків екологічного податку:



- по КПКВ 8340 «Природоохоронні заходи за рахунок цільових фондів».



2.5. Власні надходження бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів селищного бюджету по коду 25010000 витрачаються на наступні цілі по: КПКВ 1010 «Надання дошкільної освіти», КПКВ 1021 «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти», КПКВ 0170 «Надання позашкільної освіти закладами позашкільної освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми», КПКВ 1080 «Надання спеціальної освіти мистецькими школами» та КПКВ 4060 «Забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів»:



- на придбання продуктів харчування, на оплату праці з нарахуваннями у навчальних закладах селищної ради та придбання предметів, матеріалів, обладнання, інвентарю короткострокового та довгострокового призначення.



2.6. Інші джерела власних надходжень бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів місцевого бюджету по коду 25020000 витрачаються на наступні цілі:



- по КПКВ 1021 «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти»:



- інші виплати населенню (іменна стипендія);



- по КПКВ 3210 «Організація та проведення громадських робіт» на оплату праці з нарахуваннями;



- по КПКВ 7700 «Реалізація програм допомоги і грантів Європейського Союзу, урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ».



2.7. Кошти, які надходять до цільових фондів селищної ради використовуються на наступні цілі відповідно до Положення про цільовий фонд соціально-економічного розвитку смт.Глибока, сіл Михайлівка, Червона Діброва, Черепківці, Н.Вовчинець, Опришени, Слобідки, Стерче та Димки по КПКВ 7691«Виконання заходів за рахунок цільових фондів, утворених Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і місцевими органами виконавчої влади і фондів, утворених Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування».



2.8. Субвенції з інших бюджетів витрачаються на виконання конкретних інвестиційних проектів на території селищної ради.



Примітка: Невикористані кошти протягом року залишаються на рахунку і можуть бути використані у наступному році.



Кошти спеціального фонду, в тому числі бюджету розвитку, можуть використовуватися для виконання програм місцевого значення, затверджених селищною радою відповідно до чинного законодавства України.



Секретар селищної ради Олена БАДЮК