ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Чубрей Юрій Георгійович


Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

######

Дата реєстрації:

03.11.2021

Проголосовано:

18.11.2021 14:38:51

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № ######



УКРАЇНА



ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА ПРОЄКТ



___ СЕСІЯ



VIIІ СКЛИКАННЯ



РІШЕННЯ______



від «___»__________20__ року № _____



Про затвердження Положень про



проведення конкурсу на посаду директора та фахівців (консультантів) комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



Керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 року №765 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами», Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року №545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» зі змінами та доповненнями, враховуючи рішення Глибоцької селищної ради «Про входження до складу засновників «Інклюзивно - ресурсного центру» Глибоцької районної ради Чернівецької області та затвердження статуту в новій редакції» від 20 травня 2021 року № 440-7/21, з метою здійснення якісного підбору кадрів для забезпечення системного та кваліфікованого супроводу дітей з особливими освітніми потребами, визначення процедури проведення конкурсу на посади директора та фахівців (консультантів) комунального закладу «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр», враховуючи рекомендації постійних комісій селищної ради від _________ 2021 року, селищна рада



ВИРІШИЛА:




  1. Затвердити Положення про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр» (додаток 1).

  2. Затвердити Положення про проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів) комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр» (додаток 2).

  3. Уповноважити відділ освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради (уповноважений орган управління) укладати та припиняти трудовий договір (контракт) з директором Комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр».

  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних та кадрових питань ( Крайська Д.Г.).



Глибоцький селищний головаГригорій ВАНЗУРЯК



Додаток 1



до рішення ___ сесії Глибоцької



селищної ради VІІІ скликання



_______ від __________ 2021р.



ПОЛОЖЕННЯ



про проведення конкурсу на посаду директора



комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



Положення про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр» (далі - Положення) розроблено на підставі постанови КМУ від 12 липня 2017 року №545 «Про затвердження положення про «Інклюзивно-ресурсний центр», наказу МОН України № 1051 від 03.10.2018 року «Про затвердження примірних Положень про проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників інклюзивно-ресурсного центру», Статуту комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр» (в новій редакції), затвердженого рішенням Глибоцької селищної ради від 20 травня 2021 року № 440-7/21.



1. Це Положення визначає процедуру проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр» (далі – Глибоцький ІРЦ), метою якого є відбір осіб, здатних професійно виконувати посадові обов’язки.



2. Директор Глибоцького ІРЦ призначається на посаду строком на шість років на конкурсній основі та звільняється з посади Засновниками в особі уповноваженого органу управління - відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради, за погодженням з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації. На посаду директора Глибоцького ІРЦ призначається особа, яка має вищу освіту ступеня магістра за спеціальністю “Спеціальна освіта” (“Корекційна освіта”, “Дефектологія”) або “Психологія” (“Практична психологія”) та стаж роботи не менше п’яти років за фахом.



3. Конкурс повинен проводитися з дотриманням принципів:



законності;



прозорості;



забезпечення рівного доступу;



недискримінації;



доброчесності;



надійності та відповідності методів оцінювання.



4. Конкурс на посаду директора Глибоцького ІРЦ проводиться при його утворенні, закінченні строку дії контракту з директором або прийнятті рішення щодо припинення (розірвання) контракту з директором.



5. Конкурс проводиться поетапно:



- прийняття рішення про оголошення, конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії;



- оприлюднення оголошення про проведення конкурсного відбору в офіційних засобах масової інформації відповідної адміністративно-територіальної одиниці;



- прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсному відборі;



- попередній розгляд поданих документів на відповідність встановленим законодавством вимогам;



- проведення іспиту та визначення його результатів;



- проведення співбесіди та визначення її результатів;



- визначення переможця конкурсного відбору;



- оприлюднення результатів конкурсу.



6. Конкурс оголошується та проводиться Засновниками (в особі відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради як уповноваженого органу управління).



7. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється в місцевих засобах масової інформації та/або на офіційному веб-сайті Глибоцької селищної ради не пізніше ніж за один місяць до початку проведення конкурсного відбору.



8. Оголошення про проведення конкурсу повинне містити:



найменування і місцезнаходження інклюзивно-ресурсного центру;



найменування посади та умови оплати праці;



кваліфікаційні вимоги до претендентів на посаду (далі - претенденти);



перелік документів, які необхідно подати для участі в конкурсному відборі, та строк їх подання;



дату, місце та етапи проведення конкурсного відбору;



прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону та адресу електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію про проведення конкурсного відбору.



В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить законодавству.



9. Строк подання документів для участі в конкурсі не може становити менше 20 та більше 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.



10. Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, подає (особисто або поштою) такі документи:



копію паспорта громадянина України;



письмову заяву про участь у конкурсі, до якої додається резюме у довільній формі;



копію трудової книжки;



копію (копії) документа (документів) про освіту із додатками, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;



письмову згоду на збір та обробку персональних даних (додаток 1).



Особа, яка бажає взяти участь у конкурсному відборі, має право додати до заяви про участь у конкурсі інші документи, непередбачені в оголошенні про проведення конкурсу.



11. Прийом та реєстрація документів від претендентів здійснюється відділом освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради ( у визначений в оголошенні строк).



12. У разі надсилання документів поштою, датою подання документів вважається дата, зазначена на поштовому штемпелі.



13. У разі невідповідності поданих документів встановленим вимогам, претенденти до конкурсного відбору не допускаються, про що їм повідомляється.



14.Документи, подані після закінчення встановленого строку, не розглядаються та повертаються особам, які їх подали.



15. Усі претенденти, які своєчасно подали документи для участі у конкурсі, повідомляються Засновником про прийняте рішення щодо їх кандидатур не пізніше, ніж протягом десяти календарних днів з дати закінчення строку подання документів.



16. Для проведення конкурсу відділом освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради утворюється конкурсна комісія, до складу якої входить не менше 5 осіб.



Головою конкурсної комісії може бути голова територіальної громади, заступник селищного голови.



До складу конкурсної комісії також входять начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради, представники територіальних громад, які є засновниками Глибоцького ІРЦ (за згодою), департаменту освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації, керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти.



До участі у роботі конкурсної комісії можуть бути залучені завідувач та методисти центру підтримки інклюзивної освіти, працівники інклюзивно-ресурсних центрів, працівники закладів охорони здоров’я, закладів (установ) соціального захисту та представники громадськості.



17. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення Комісії приймається більшістю голосів, присутніх на засіданні.



18. Конкурс передбачає складання кваліфікаційного іспиту та проведення співбесіди. Кваліфікаційний іспит може проводитися за напрямами:



знання законодавства у сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами;



знання основ спеціальної педагогіки;



знання основ управління діяльністю інклюзивно-ресурсного центру.



Орієнтовний перелік питань для проведення іспиту зазначений у додатку 2.



19. Іспит складається з 6 питань по 2 питання за напрямами, визначеними у пункті 18 положення. Загальний час для проведення іспиту повинен становити не більш як 1 година 20 хвилин.



20. Для визначення результатів іспиту рекомендується використовувати таку систему:



- 2 бали виставляються кандидатам, які в повному обсязі розкрили суть питання;



- 1 бал виставляється кандидатам, які розкрили питання фрагментарно;



- 0 балів виставляється кандидатам, які не відповіли на питання.



21. Члени конкурсної комісії визначають результати письмового іспиту згідно з пунктом 20 цього Примірного положення.



22. Кандидати, які за результатами іспиту набрали 6 балів, допускаються до співбесіди.



23. Співбесіда проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов’язків.



Під час співбесіди не ставляться запитання щодо політичних поглядів, релігії, етнічного походження, матеріального становища, соціального походження або питання, які можуть бути розцінені як дискримінаційні.



Перелік вимог, відповідно до яких проводиться співбесіда, визначається конкурсною комісією згідно з умовами проведення конкурсу.



24. Для оцінювання кожної окремої вимоги до професійної компетентності на співбесіді може використовуватись така система:



- 2 бали виставляються кандидатам, які відповідають вимогам;



- 1 бал виставляється кандидатам, які не повною мірою відповідають вимогам;



- 0 балів виставляється кандидатам, які не відповідають вимогам.



25. Визначення результатів співбесіди здійснюється кожним членом конкурсної комісії індивідуально та фіксується у відомості про результати співбесіди (додаток 3).



26. Визначення остаточних результатів конкурсу здійснюється у балах як середнє арифметичне значення індивідуальних оцінок.



27. Підсумковий рейтинг кандидатів визначається шляхом додавання середніх оцінок, проставлених членами конкурсної комісії у зведеній відомості середніх оцінок за кожну окрему вимогу до професійної компетентності, та іспиту на знання законодавства (додаток 4).



28. Сума таких оцінок є підсумковим рейтингом кандидата, за допомогою якого визначається переможець конкурсу (додаток 5).



29. Якщо два і більше кандидатів мають однаковий загальний рейтинг, переможець конкурсу визначається шляхом відкритого голосування членів Комісії після обговорення професійної компетентності (досвід роботи за фахом, досягнення в професійній діяльності та інше) таких кандидатів.



30. Конкурсна комісія протягом одного робочого дня після завершення співбесіди надає претендентам та відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради висновок щодо результатів конкурсного відбору.



31. Кожен претендент може надати обґрунтовані заперечення щодо висновку конкурсної комісії до структурного підрозділу з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів (далі - структурного підрозділу з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів), але не пізніше ніж через три робочі дні з дати його отримання.



32. Після отримання висновку надсилає документи до структурного підрозділу з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів для погодження претендента на посаду директора інклюзивно-ресурсного центру. У разі відповідності вимогам законодавства щодо освітнього рівня, відповідного стажу роботи претендента та відсутності заперечень від інших претендентів, структурний підрозділ з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів упродовж 10 днів з моменту отримання висновку погоджує кандидатуру претендента.



33. Після погодження кандидатури претендента Глибоцька селищна рада (відділ освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради) укладає з ним контракт з дотриманням вимог законодавства про працю.



34. Конкурсний відбір визнається таким, що не відбувся якщо:



відсутні заяви про участь у конкурсі;



жоден з претендентів не пройшов конкурсний відбір;



конкурсною комісією не визначено претендента.



35. Якщо конкурсний відбір не відбувся, протягом одного місяця оголошується повторний конкурс.



36. Результати конкурсного відбору оприлюднюються в місцевих засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Глибоцької селищної ради, або Глибоцького ІРЦ (у разі наявності веб-сайту) не пізніше ніж через 45 днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.



Секретар Глибоцької селищної радиОлена БАДЮК



Додаток 1 

до Положення про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



Голові конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду директора Глибоцького



інклюзивно-ресурсного центру



П.І.Б.



ЗГОДА



на обробку персональних даних їх неповнолітньої дитини



Я, ________________________________________________________________________,



(прізвище, ім’я, по батькові)



паспорт серія ______ № ______________, виданий ____________________________________



_______________________________________________________________________________,



відповідно до Закону України "Про захист персональних даних" (далі - Закон) даю згоду на:



обробку моїх персональних даних з первинних джерел у такому обсязі:




  • відомості про освіту, професію, спеціальність та кваліфікацію, трудову



діяльність, науковий ступінь, вчене звання, паспортні дані, дані про зареєстроване або фактичне місце проживання, біографічні дані, номери телефонів;



- використання персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо їх обробки, в тому числі використання персональних даних відповідно до їх професійних чи службових або трудових обов’язків, дії щодо їх захисту, а також дії щодо надання часткового або повного права на обробку персональних даних іншим суб’єктам відносин, пов'язаних із персональними даними (стаття 10 Закону);



- поширення персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо передачі відомостей про фізичну особу (стаття 14 Закону);



-доступ до персональних даних третіх осіб, що визначає дії володільця персональних даних у разі отримання запиту від третьої особи щодо доступу до персональних даних, доступ суб’єкта персональних даних до відомостей про себе (стаття 16 Закону).



Зобов’язуюся в разі зміни моїх персональних даних подати у найкоротший строк уточнену достовірну інформацію та оригінали відповідних документів для оновлення моїх персональних даних.



___________________________ 20__ р. ______________________________



(підпис)



Додаток 2 



до Положення про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



Орієнтовний перелік питань



для проведення кваліфікаційного іспиту на посаду директора ІРЦ




  1. Міжнародне законодавство у сфері інклюзивної освіти.

  2. Право дітей з особливими освітніми потребами (далі – ООП) на освіту у Законах України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту».

  3. Порядок організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, постанова Кабінету Міністрів України від 15.08.2011 № 872 (зі змінами).

  4. Положення про ІРЦ, постанова Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017р. № 545.

  5. Положення про ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 617.

  6. Сутність та класифікація порушень психофізичного розвитку.

  7. Причини порушень психофізичного розвитку.

  8. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з інтелектуальними порушеннями (легкого, помірного, тяжкого ступенів).

  9. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей із затримкою психічного розвитку.

  10. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.

  11. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями слуху (глухих та зі зниженим слухом).

  12. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями зору (сліпих та зі зниженим зором).

  13. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями мовлення (в т.ч. з дислексією).

  14. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з розладами аутистичного спектра.

  15. Психолого-педагогічна допомога дітям з порушеннями емоційно-вольової сфери.

  16. Психолого-педагогічний супровід дітей зі складними порушеннями розвитку.

  17. Загальна характеристика сучасної системи надання послуг для дітей з особливими освітніми потребами

  18. Організаційно-правовові засади здійснення фінансово-господарської діяльності та кадрового забезпечення ІРЦ.



Додаток 3 

до Положення про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



ВІДОМІСТЬ



про результати співбесіди



(готується кожним членом конкурсної комісії окремо)




































Прізвище, ім'я та по батькові кандидата Вимоги Бали
Кандидат № 1 Вимога
Вимога
Вимога
Вимога...


Член комісії ______________________ ______________________



(підпис) (прізвище, ім'я та по батькові)



Додаток 4 

до Положення про проведення конкурсу



на посаду директора комунальної установи



«Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ



середніх балів


































































































































Прізвище, ім'я та по батькові кандидата Види оцінювання Вимоги Оцінка члена комісії № 1 Оцінка члена комісії № 2 Оцінка члена комісії № 3 Оцінка члена комісії № 4 Оцінка члена комісії № 5 Оцінка члена комісії

№ 6
Оцінка члена комісії

№ 7
Оцінка члена комісії

№ 8
Оцінка члена комісії

№ 9
Середній бал
Кандидат № 1 Іспит Знання законодавства в сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами
знання основ спеціальної педагогіки
знання основ управління закладом освіти
Співбесіда Вимога
Вимога
Вимога.
Вимога
Сума балів


Голова комісії



(підпис)(прізвище, ім'я та побатькові)



Додаток 5 

до Положення про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



ПІДСУМКОВИЙ РЕЙТИНГ КАНДИДАТІВ
















Прізвище, ім'я та по батькові кандидата Загальна кількість балів Рейтинг


Голова комісії _________________ _______________________



(підпис) (прізвище, ім’я, по батькові)



Додаток 2



до рішення ___сесії Глибоцької



селищної радиVІІІ скликання



_____ від __________ 2021р.



ПОЛОЖЕННЯ



про проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів)



комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



Положення про проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів) комунальної установи Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр» (далі - Положення) розроблено на підставі постанови КМУ від 12 липня 2017 року №545 «Про затвердження положення про «Інклюзивно-ресурсний центр», наказу МОН України № 1051 від 03.10.2018 року «Про затвердження примірних Положень про проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників інклюзивно-ресурсного центру», Статуту комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр» (в новій редакції), затвердженого рішенням Глибоцької селищної ради від 20 травня 2021 року № 440-7/21.



1. Це Положення визначає процедуру проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів) Глибоцького інклюзивно-ресурсного центру (далі – Центру), метою якого є відбір осіб, здатних професійно виконувати посадові обов’язки.



2. Фахівці (консультанти) Центру призначаються на посади директором Центру за результатами конкурсу на посади фахівців (консультантів)Глибоцького інклюзивно-ресурсного центру, що проводиться відповідно до цього Положення.



На посади фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсного центру призначаються особи, які мають вищу педагогічну (психологічну) освіту ступеня магістра. Стаж роботи за фахом не менше 60 відсотків фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсного центру повинен становити три або більше років.



3. Конкурс повинен проводитися з дотриманням принципів:




  • законності;

  • прозорості;

  • забезпечення рівного доступу;

  • недискримінації;

  • доброчесності;

  • надійності та відповідності методів оцінювання.

    4. Конкурс оголошується та проводиться відділом освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради. Підставою для проведення конкурсу є наказ начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради про проведення конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії.

    5. Конкурс проводиться поетапно:

    1. прийняття рішення про оголошення конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії;

    2. оприлюднення оголошення про проведення конкурсу;

    3. прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі;

    4. розгляд конкурсною комісією поданих документів на відповідність встановленим законодавством вимогам;

    5. допущення кандидатів до участі у конкурсному відборі;





6) проведення конкурсного відбору:




  • проведення іспиту та визначення його результатів;

  • проведення співбесіди та визначення її результатів;



7) визначення переможця конкурсного відбору;



8) оприлюднення результатів конкурсу.



6. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється в місцевих засобах масової інформації або на офіційному веб-сайті Глибоцької селищної ради (сайті комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр» (у разі наявності), не пізніше, ніж за один місяць до початку проведення конкурсного відбору.



7. Оголошення про проведення конкурсу повинне містити:




  • найменування і місцезнаходження Центру;

  • найменування посади та умови оплати праці;

  • кваліфікаційні вимоги до претендентів на посаду (далі – претенденти);

  • перелік документів, які необхідно подати для участі у конкурсі, та строк їх подання;

  • дату, місце та етапи проведення конкурсного відбору;




  • прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи (секретаря конкурсної комісії), яка надає додаткову інформацію про проведення конкурсу.



В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить законодавству.



8. Строк подання документів для участі в конкурсі не може становити менше 20 та більше 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.



9. Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, подає (особисто або поштою) такі документи:




  • копію паспорта громадянина України;

  • письмову заяву про участь у конкурсі, до якої додається автобіографія та/або резюме у довільній формі;

  • копію трудової книжки;

  • копія (копії) документа (документів) про освіту із додатками, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;

  • письмову згоду на збір та обробку персональних даних згідно з додатком 1;



Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, має право додати до заяви про участь у конкурсі інші документи, непередбачені в оголошенні про проведення конкурсу.



10. Прийом та реєстрація документів від претендентів здійснюється секретарем конкурсної комісії у визначений в оголошенні строк.



11. У разі надсилання документів поштою, датою подання документів вважається дата, зазначена на поштовому штемпелі.



12. У разі не відповідності поданих документів встановленим вимогам, претенденти до конкурсного відбору не допускаються, про що їм повідомляється організатором конкурсу.



13. Документи, подані після закінчення встановленого строку, не розглядаються та повертаються особам, які їх подали.



14. Не пізніше, ніж протягом десяти календарних днів з дня завершення строку подання заяви та документів для участі в конкурсі конкурсна комісія:




  1. перевіряє подані документи на відповідність встановленим законодавством вимогам;

  2. приймає рішення про допущення до участі у конкурсному відборі осіб, які подали всі документи, необхідні для участі в конкурсі відповідно до встановлених законодавством вимог;

  3. приймає рішення про недопущення до участі у конкурсному відборі осіб, які подали не всі документи, необхідні для участі в конкурсі відповідно до вимог законодавства;



4) повідомляє претендентів про прийняте рішення щодо їх кандидатур.



15. Для проведення конкурсу відділом освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради створюється конкурсна комісія у кількості не менше 5 осіб.



Головою конкурсної комісії може бути начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради, заступник голови територіальної громади у сфері гуманітарних питань;



До складу конкурсної комісії можуть входити: директор інклюзивно-ресурсного Центру; спеціалісти відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради; методисти центру підтримки інклюзивної освіти, керівники закладів дошкільної, загальної середньої освіти; а також можуть бути залучені представники громадськості.



Членом конкурсної комісії не може бути особа, яка:




  • є недієздатною;

  • має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення.



16. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення конкурсної комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більшість присутніх членів комісії на засіданні. Члени конкурсної комісії можуть висловити свою окрему думку з відповідного питання, яка додається до протоколу засідання.



17. Конкурс передбачає складання кваліфікаційного іспиту та проведення співбесіди. Кваліфікаційний іспит для фахівців (консультантів) Центру може проводитися за напрямами:




  • знання законодавства у сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами;

  • знання основ спеціальної педагогіки.



Орієнтовний перелік питань для проведення іспиту наводиться у додатку 2.



18. Іспит складається з 4 питань по 2 питання за напрямами, визначеними у пункті 17 Положення.



Загальний час для проведення іспиту повинен становити не більш, як 1 година 20хвилин.



19. Для визначення результатів іспиту рекомендується використовувати таку систему оцінювання:




  • 2 бали виставляються кандидатам, які в повному обсязі розкрили суть питання;

  • 1 бали виставляється кандидатам, які розкрили питання фрагментарно;

  • 0 бал виставляється кандидатам, які не відповіли на питання.



20. Члени комісії визначають результати письмового іспиту згідно з пунктом 19 цього Положення.



21. Кандидати, які за результатами іспиту набрали 6 і більше балів, допускаються до співбесіди.



22. Співбесіда проводиться з метою оцінки відповідності досвіду, досягнень, компетенції, особистих якостей вимогам до професійної компетентності кандидата та до відповідних посадових обов’язків.



Під час співбесіди не ставляться запитання щодо політичних поглядів, релігії, етнічного походження, матеріального становища, соціального походження або питання, які можуть бути розцінені як дискримінаційні.



Перелік вимог, відповідно до яких проводиться співбесіда, визначається комісією згідно з умовами проведення конкурсу.



23. Для оцінювання кожної окремої вимоги до професійної компетентності на співбесіді може використовуватись такасистема:




  • 2 бали виставляються кандидатам, які відповідаютьвимогам;

  • 1 бали виставляється кандидатам, які не повною мірою відповідаютьвимогам;

  • 0 бал виставляється кандидатам, які не відповідаютьвимогам.



24. Визначення результатів співбесіди здійснюється кожним членом конкурсної комісії індивідуально та фіксується у відомості про результати співбесіди згідно з додатком 3.



25. Визначення остаточних результатів конкурсного відбору здійснюється у балах як середнє арифметичне значення індивідуальнихоцінок.



26. Підсумковий рейтинг кандидатів визначається шляхом додавання середніх оцінок, проставлених членами комісії у зведеній відомостісередніх оцінок за кожну окрему вимогу до професійної компетентності, та іспиту на знаннязаконодавства згідно з додатком 4.



27. Сума таких оцінок є підсумковим рейтингом кандидата, за допомогою якого визначається переможецьконкурсу згідно з додатком 5.



28. Якщо два і більше кандидатів мають однаковий загальний рейтинг, переможець конкурсу визначається шляхом відкритого голосування членів конкурсної комісії після обговорення професійної компетентності ( досвід роботи за фахом, досягнення в професійній діяльності) таких кандидатів.



29.Комісія протягом одного робочого дня після завершення співбесіди доводить до відома рішення конкурсної комісії претендентам, начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради (або особі, яка виконує обов’язки начальника відділу) та надає його директору Центру.



30. Кожен претендент може надати обґрунтовані заперечення щодо висновку до структурного підрозділу з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів обласної державної адміністрації.



31. За умови відсутності заперечень від інших претендентів директор інклюзивно-ресурсного центру призначає на посаду фахівців (консультантів) відповідно до вимог законодавства про працю.



32. Конкурс визнається таким, що не відбувся, в разі, коли:



- відсутні заяви про участь у конкурсі;




  • жоден з претендентів не пройшов конкурсного відбору;

  • конкурсною комісією не визначено переможця конкурсу.



33. У разі визнання конкурсу таким, що не відбувся, протягом одного місяця оголошується повторний конкурс.



37. Результати конкурсного відбору оприлюднюються в місцевих засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Глибоцької селищної ради ради або відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради (у разі наявності веб-сайту) не пізніше ніж через 45 днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.



Секретар Глибоцької селищної радиОлена БАДЮК



Додаток 1 

до Положення про проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів) комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



Голові конкурсної комісії з проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів) комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



П.І.Б.



ЗГОДА



на обробку персональних даних їх неповнолітньої дитини



Я, ________________________________________________________________________,



(прізвище, ім’я, по батькові)



паспорт серія ______ № ______________, виданий ____________________________________



_______________________________________________________________________________,



відповідно до Закону України "Про захист персональних даних" (далі - Закон) даю згоду на:



обробку моїх персональних даних з первинних джерел у такому обсязі:




  • відомості про освіту, професію, спеціальність та кваліфікацію, трудову



діяльність, науковий ступінь, вчене звання, паспортні дані, дані про зареєстроване або фактичне місце проживання, біографічні дані, номери телефонів;



- використання персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо їх обробки, в тому числі використання персональних даних відповідно до їх професійних чи службових або трудових обов’язків, дії щодо їх захисту, а також дії щодо надання часткового або повного права на обробку персональних даних іншим суб’єктам відносин, пов'язаних із персональними даними (стаття 10 Закону);



- поширення персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо передачі відомостей про фізичну особу (стаття 14 Закону);



-доступ до персональних даних третіх осіб, що визначає дії володільця персональних даних у разі отримання запиту від третьої особи щодо доступу до персональних даних, доступ суб’єкта персональних даних до відомостей про себе (стаття 16 Закону).



Зобов’язуюся в разі зміни моїх персональних даних подати у найкоротший строк уточнену достовірну інформацію та оригінали відповідних документів для оновлення моїх персональних даних.



___________________________ 20__ р. ______________________________



(підпис)



Додаток 2 

до Положення про проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів) комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



Орієнтовний перелік питань



для проведення кваліфікаційного іспиту на посаду фахівця ІРЦ




  1. Міжнародні документи у сфері інклюзивної освіти.

  2. Право дітей з особливими освітніми потребами (далі – ООП) на освіту в Законах України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту».

  3. Порядок організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, постанова Кабінету Міністрів України від 15.08.2011 № 872 (зі змінами).

  4. Про затвердження положення про інклюзивно-ресурсний центр, постанова Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 545.

  5. Сутність та класифікація порушень психофізичного розвитку.

  6. Причини порушень психофізичного розвитку.

  7. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з інтелектуальними порушеннями (легкого, помірного, тяжкого ступенів).

  8. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей із затримкою психічного розвитку.

  9. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.

  10. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями слуху (глухих дітей та дітей зі зниженим слухом).

  11. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями зору (сліпих дітей та дітей зі зниженим зором).

  12. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями мовлення (в т.ч. з дислексією).

  13. Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з аутизмом.

  14. Психолого-педагогічний супровід дітей зі складними порушеннями розвитку.

  15. Загальна характеристика сучасної системи надання послуг для дітей з особливими освітніми потребами.



Додаток 3 

до Положення про проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів) комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



ВІДОМІСТЬ



про результати співбесіди



(готується кожним членом конкурсної комісії окремо)




































Прізвище, ім'я та по батькові кандидата Вимоги Бали
Кандидат № 1 Вимога
Вимога
Вимога
Вимога...


Член комісії ______________________ ______________________



(підпис) (прізвище, ім'я та по батькові)



Додаток 4 

до Положення про проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів) комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ



середніх балів





















































































Прізвище, ім'я та по батькові кандидата Види оцінювання Вимоги Оцінка члена комісії № 1 Оцінка члена комісії

№ 2
Оцінка члена комісії № 3 Оцінка члена комісії № 4 Оцінка члена комісії № 5 Середній бал
Кандидат № 1 Іспит Знання законодавства в сфері освіти дітей з особливими освітніми потребами
знання основ спеціальної педагогіки
Співбесіда Вимога
Вимога
Вимога.
Вимога
Сума балів


Голова комісії



(підпис)(прізвище, ім'я та побатькові)



Додаток 5 

до Положення про проведення конкурсу на посади фахівців (консультантів) комунальної установи «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр»



ПІДСУМКОВИЙ РЕЙТИНГ КАНДИДАТІВ
















Прізвище, ім'я та по батькові кандидата Загальна кількість балів Рейтинг


Голова комісії _________________ _______________________



(підпис) (прізвище, ім’я, по батькові)