ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Бадюк Олена Іллівна


Доповідачі:


Бадюк Олена Іллівна

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Дата реєстрації:

07.02.2023

Проголосовано:

10.02.2023 01:15:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ



УКРАЇНА

ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

32 СЕСІЯ

VIIІ СКЛИКАННЯ

 РІШЕННЯ               


                                                           ПРОЄКТ 


                                                                                                                                                                                                            


від «___» _______ 2023 року              


                                                     № 




Про затвердження Положення про надання 

одноразової грошової матеріальної допомоги 

мешканцям Глибоцької територіальної громади, 

 




 т     Керуючись ст. 144 Конституції України, ст.ст. 59, 64 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійних комісій селищної ради від «__» _______  2023 року, з метою підтримки жителів територіальної громади в складних життєвих ситуаціях, селищна рада  




ВИРІШИЛА:




1.    Затвердити Положення про надання одноразової грошової матеріальної допомоги мешканцям Глибоцької територіальної громади (додаток №1 додається).

2.    Здійснювати виплату одноразової грошової матеріальної допомоги мешканцям Глибоцької територіальної громади  згідно затвердженого Положення.

3.    Затвердити склад комісії для вивчення, у разі потреби, матеріально-побутових умов заявників (додаток № 2 додається).

4. Вважати такими, що втратили чинність, рішення селищної ради від 28.04.2022 року №1336-22/22 «Про внесення змін до Положення про надання одноразової грошової матеріальної допомоги мешканцям Глибоцької територіальної громади, затвердженого рішенням селищної ради від 04.02.2021 року №134-3/21» та від 04.02.2021 року №134-3/21.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії селищної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та інвестицій (Колотило Ю.Т.) та з питань регламенту, депутатської  діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних  та  кадрових  питань  селищної  ради ( Крайська  Д.Г.)




Глибоцький селищний голова      


         Григорій ВАНЗУРЯК




 Додаток №1 

до рішення Глибоцької селищної ради 

                                                                   від ________ року № ____________




ПОЛОЖЕННЯ

про надання одноразової грошової матеріальної допомоги

 мешканцям Глибоцької територіальної громади



 


1.    Дане Положення визначає і регулює порядок надання одноразової грошової матеріальної допомоги зареєстрованим мешканцям територіальної громади.

2.    Порядок надання одноразової грошової матеріальної допомоги:

Для отримання допомоги мешканці територіальної громади звертаються із заявою до Глибоцької селищної ради, до заяви додаються такі документи:

2.1. копія паспорту заявника з вказаним  місцем реєстрації;

2.2. копія ідентифікаційного номеру заявника;

2.3. акт обстеження матеріально-побутових умов заявника;

2.4. довідка з лікувальної установи про стан здоров’я заявника у випадку   необхідності виділення коштів на лікування;

2.5. свідоцтво про смерть померлого працездатного віку, який на день смерті ніде не працював (у разі надання допомоги на поховання);

2.6. довідка з центру зайнятості про те, що померлий працездатного віку на день смерті на обліку в центрі зайнятості не перебував (у разі надання допомоги на поховання); 

2.7. довідка про доходи з Державної податкової інспекції (для отримання допомоги громадянам працездатного віку – за винятком отримання допомоги на лікування та поховання).

2.8. довідка про склад сім’ї ;

2.9. інші необхідні підтверджуючі документи.

3. Розмір одноразової грошової матеріальної допомоги визначається виконавчим комітетом Глибоцької селищної ради. Надання одноразової грошової матеріальної допомоги мешканцям Глибоцької територіальної громади у кожному конкретному випадку здійснюється залежно від матеріального стану та складності проблеми заявника у розмірі:

 -  до 500 грн., 

 - у виняткових складних випадках – до 2000 грн., 

 - поховання померлого працездатного віку, який на день смерті ніде не працював 1800 грн.

- громадянам, яким виповнилося 90 і більше років – 500,0 грн.

4.    Підставою для здійснення виплати одноразової грошової матеріальної допомоги є рішення виконавчого комітету Глибоцької селищної ради.

5.    У виняткових складних  випадках виплата одноразової грошової матеріальної допомоги може здійснюватися на підставі рішення селищної ради  в розмірі, визначеному рішенням ради  або  розпорядження селищного голови, яке в подальшому затверджується  Глибоцькою селищною радою. У період дії воєнного стану виплата одноразової допомоги згідно цього пункту може здійснюватися за рішенням виконавчого комітету, або розпорядження селищного голови, яке в подальшому затверджується рішенням селищної ради або виконавчого комітету.

6.  За сумлінну працю, активну громадянську позицію, зразкове виконання обов'язків та інші досягнення в роботі, з нагоди державних і професійних свят та ювілейних дат для відзначення грамотою селищного голови, виплата  грошової  допомоги може здійснюватися на підставі розпорядження селищного голови, яке в подальшому затверджується  Глибоцькою селищною радою  в розмірі 200 гривень на одну особу. 

7.  З нагоди відзначення Дня селища та проведення кулінарного конкурсу «Глибоцький медівник» переможцям та учасникам кулінарного конкурсу виплата  грошової  допомоги може здійснюватися на підставі рішення селищної ради або розпорядженням селищного голови, яке в подальшому затверджується Глибоцькою селищною радою  в розмірі, визначеному в рішенні або розпорядженні, не більше 10 000 гривень: 

за 1-е місце в конкурсі, 

за 2-е місце в конкурсі, 

за 3-е місце в конкурсі, 

решта учасників конкурсу  - заохочувальними нагородами.

Розпорядження селищного голови приймається на підставі рішення журі та реєстрації учасників конкурсу.  

Глибоцька селищна рада, як організатор конкурсу, може брати в ньому участь без виплати грошової допомоги.

      8.  Жителям територіальної громади, майно яких постраждало внаслідок             пожежі, стихії (дощі, повені, вітри та інші види стихії)  виплата матеріальної допомоги здійснюється в розмірі до 11 000 грн.,

     9.  Жителям територіальної громади  - матері або батькові, з нагоди народження трійні і більше дітей, виплата матеріальної допомоги здійснюється в розмірі 10 000 грн.   

 10. Матеріальна допомога може надаватися одній особі один раз на рік.

   11. Про прийняте рішення, щодо надання одноразової грошової матеріальної допомоги заявника повідомляють особисто.

    12. Нарахування для виплати одноразової грошової матеріальної допомоги здійснюється відділом бухгалтерського обліку та звітності Глибоцької селищної ради за рахунок коштів передбачених у бюджеті Глибоцької територіальної громади.

 




 


 Секретар селищної ради                 


                                 Олена БАДЮК 








 


Додаток №2 

до рішення Глибоцької селищної ради 

від  «__» _____ року № ____________












СКЛАД КОМІСІЇ:


Голова комісії – Тімофті Анатолій Васильович, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради 



Члени комісії:



Ванзуряк Г.Ф. – представник громадськості



Депутат Глибоцької селищної ради (в разі надходження заяви жителів  с.Михайлівка, с.Червона Діброва с.Черепківці, с.Новий Вовчинець, с.Стерче, с.Опришени, с.Слобідка, с.Димка  – староста відповідного села).

 






 


Секретар селищної ради       


                                          Олена БАДЮК