ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Зеленівський В.К.


Доповідачі:



Зеленівський в.К.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Дата реєстрації:

08.02.2023

Проголосовано:

10.02.2023 01:10:14

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ



 

УКРАЇНА

ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

__ СЕСІЯ

VIIІ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ 


ПРОЄКТ


   


     від «__»     ______ 2023 року    


                                                               №  




Про затвердження Програми організації

суспільно корисних робіт для порушників,

на яких судом накладено адміністративне

стягнення у вигляді виконання суспільно

корисних робіт у Глибоцькій ТГ 

на 2023-2024 роки

 




     Керуючись п.22 ч.I ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновок фінансового відділу від  02 лютого 2023 року №5 та рекомендації постійних комісій селищної ради від «__»  _____ 2023 року, з метою посилення захисту прав дітей на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, селищна  рада  




ВИРІШИЛА:

 


1. Затвердити Програму організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт у Глибоцькій ТГ на 2023-2024 роки  (далі - Програма, додається).

2. Головний розпорядник коштів даної Програми – Глибоцька селищна рада, відповідальні виконавці – Глибоцька селищна рада, відділ житлово - комунального господарства, праці, соціального захисту населення, транспорту, відділ бухгалтерського обліку та звітності селищної ради.

 3.  Відповідальному виконавцю Програми звітувати про хід та виконання Програми на сесіях селищної ради, в терміни, визначені  Порядком формування, фінансування та моніторингу виконання селищних (комплексних) програм, затвердженим рішенням селищної ради від 15 грудня 2016 року №55-5/16. Після закінчення дії Програми відповідальному виконавцю скласти заключний звіт про результати виконання Програми та подавати його на розгляд сесії селищної ради разом з пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання Програми не пізніше ніж у двомісячний термін після закінчення встановленого строку виконання Програми. 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії селищної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та інвестицій (Колотило Ю.Т.), та з питань регламенту, депутатської діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних та кадрових питань (Крайська Д.Г.)




Глибоцький селищний голова    


        Григорій ВАНЗУРЯК  




 




  ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення  Глибоцької селищної ради

                                                                     від     лютого 2023 р. № ______






ПРОГРАМА

організації суспільно корисних робіт для порушників,

на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт, у Глибоцькій територіальній громаді на 2023-2024 роки










смт. Глибока

2023 рік



ПАСПОРТ ПРОГРАМИ 


1.    Ініціатор розроблення Програми           Глибоцька селищна рада

2.    Дата, номер розпорядчого документу виконавчої влади про розроблення Програми    Закон України від 07.12.2017 року 

№2234-VIII «Про внесення змін до 

деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення  порядку примусового 

стягнення заборгованості  зі сплати аліментів»,  Кодекс України про 

адміністративні правопорушення

3.    Розробник Програми    Відділ житлово - комунального господарства, праці, соціального захисту населення, транспорту

4.    Відповідальні виконавці Програми    Глибоцька селищна рада, Відділ житлово - комунального господарства, праці, соціального захисту населення, транспорту; відділ бухгалтерського обліку та звітності

6.    Учасники Програми    Відділ житлово - комунального господарства, праці, соціального захисту населення, транспорту; відділ бухгалтерського обліку та звітності;

старости старостинських округів; Чернівецький районний сектор №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області

7.    Термін реалізації програми    2023 - 2024 роки

9.    Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми (тис.грн.)    200,0

10.    Основні джерела фінансування Програми    Кошти бюджету Глибоцької селищної 

територіальної громади, інші джерела

не заборонені законодавством






 




І. Загальна характеристика Програми

      Відповідно до  ст.ст. 26, 38, 59  України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України від 07.12.2017 року №2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», на виконання статей 31-1, 325-1, 325-4  Кодексу України про адміністративні правопорушення,  в інтересах захисту прав дітей на утримання організовуються оплачувані суспільно корисні роботи для осіб, на яких судом призначено стягнення покарання у вигляді суспільно корисних робіт. Ці роботи є видом оплачуваних суспільно корисних робіт, які організовуються для реалізації державної політики  захисту прав та інтересів дітей на належне утримання  та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів.

      За порушення вимог вищезазначених законодавчих актів України передбачено адміністративне стягнення у вигляді виконання  суспільно корисних робіт особою, яка вчинила адміністративне правопорушення. Фінансування організації оплачуваних суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, здійснюється за рахунок коштів селищного  бюджету та інших, не заборонених законодавством джерел.

      У зв’язку з цим,  є необхідність в прийнятті Програми організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт, в якій затвердити види суспільно корисних робіт та перелік об’єктів, на яких проводитимуться оплачувані суспільно корисні роботи за рахунок фінансування коштів бюджету Глибоцької селищної територіальної громади.



ІІ. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма



З метою реалізації у 2023-2024 роках норм Закону України від 07.12.2017 року №2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» необхідно дотримуватися вимог нормативно-правових документів, а саме: статей  31-1, 325-1, 325-4  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Програма передбачає забезпечення виконання норм та вимог вищевказаних законодавчих актів при відпрацюванні порушниками суспільно корисних робіт за направленням Чернівецького районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області.



ІІІ. Мета Програми



Метою Програми є вирішення пріоритетних завдань державної політики у сфері забезпечення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів.



ІV. Шляхи і способи розв’язання проблем



      1. Шляхами і способами розв’язання проблем є:

1) організація відпрацювання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів в інтересах захисту прав та інтересів дітей;

2) ведення обліку осіб (порушників), направлених  Чернівецьким районним сектором №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області на відбування покарання у вигляді суспільно корисних робіт;

3) вивчення питання щодо необхідності забезпечення інвентарем та іншими засобами праці для проведення суспільно корисних робіт.

2.    Перелік підприємств, установ та організацій, на яких планується проведення суспільно корисних робіт:

•    Глибоцька селищна рада;

•    КП «Благоустрій»

3.    Перелік видів оплачуваних суспільно корисних робіт:                    

1. Прибирання та благоустрій територій населених пунктів, зон відпочинку і туризму.

2. Ліквідація стихійних сміттєзвалищ, очищення та благоустрій водовідвідних  канав, містків, водопропускних труб для забезпечення стоку зливових та паводкових вод.

3. Впорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни, пам’ятних місць, пам’яток архітектури, історії та культури, зареєстрованих на території ради.

4. Прибирання, благоустрій та утримання в належному стані цвинтарів.

5. Підсобні роботи при проведенні ремонту або реконструкції об’єктів соціальної сфери (дошкільних навчальних закладів, загальноосвітніх шкіл, шкіл-інтернатів, закладів культури і охорони здоров’я, бібліотек, музеїв, спортивних майданчиків, стадіонів, дитячих оздоровчих таборів (пансіонатів), будинків-інтернатів (пансіонатів) для громадян похилого віку, інвалідів та дітей, які здійснюються власними силами бюджетних установ.

6. Благоустрій та прибирання територій навчальних закладів, культури, дитячих та спортивних майданчиків, стадіонів.

7. Надання допомоги учасникам АТО та сім’ям загиблих учасників АТО, (зокрема послуг із надання допомоги по господарству).

8. Допомога закладам освіти, культури, охорони  здоров’я, де відсутнє централізоване опалення у підготовці до опалювального сезону (заготівля, розпилювання, коління дров).

9. Зимове утримання територій загального користування.

10. Розчистка снігу.    

11. Заходи по екологічному оздоровленню територій населених пунктів.

12. Екологічний захист навколишнього середовища (чищення дерев, чагарників, висаджування дерев, обробка декоративних насаджень тощо).

13. Впорядкування придорожніх смуг.

14. Ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності.

15. Розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг.

16. Будівництво захисних споруд цивільного захисту, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту та створення найпростіших укриттів, протизсувних, протиповеневих, протиселевих, протилавинних, протиерозійних та інших інженерних споруд спеціального призначення.

17. Роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття. 

18. Сільськогосподарські роботи (сінокосіння). 

19. Упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русла річок, укріплення дамб, мостових споруд.

20. Заготівля дров для опалювального сезону. 

21. Ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів.




                                                      V. Завдання та заходи Програми

      №    Назва заходу    Виконавець    Джерело фінансування    Обсяги фінансування    

1    Готувати розпорядчі документи  на направлення  порушників на суспільно корисні роботи (за  погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань)  згідно переліку об’єктів, на яких  порушники виконують суспільно корисні роботи.    Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Старости старостинських округів    Не потребує фінансування    Не потребує фінансування

2    Своєчасно повідомляти Чернівецький районний сектор №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернівецькій області про ухилення порушника від виконання суспільно корисних робіт.    Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Старости старостинських округів    Не потребує фінансування    Не потребує фінансування

3    Інформувати порушників про умови, режим роботи, оплату праці  на підприємстві, в організації, установі.    Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Старости старостинських округів    Не потребує фінансування    Не потребує фінансування

4    Здійснювати контроль за  виконанням порушниками призначених їм робіт.    Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Старости старостинських округів    Не потребує фінансування    Не потребує фінансування

5    Своєчасно повідомляти Глибоцький районний сектор №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області, про кількість відпрацьованих годин порушником.    Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Старости старостинських округів    Не потребує фінансування    Не потребує фінансування

6    Фінансувати суспільно корисні роботи, нараховувати плату порушнику за виконання суспільно-корисних робіт та перерахування її на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для погашення заборгованості зі сплати аліментів.    Відділ бухгалтерського обліку та звітності,

Фінансовий відділ    Бюджет селищної

ТГ    В межах фінансових можливостей

(відповідно до кількості відпрацьованих годин)

7    Здійснювати матеріальне забезпечення виконання  суспільно-корисних робіт.    Відділ бухгалтерського обліку та  звітності    Бюджет селищної

ТГ    В межах фінансових можливостей


                                


 

VІ. Ресурсне забезпечення Програми

       Фінансування суспільно корисних робіт проводиться за рахунок коштів бюджету Глибоцької селищної територіальної громади згідно з кошторисом витрат на оплату праці осіб та інших не заборонених законодавством джерел.

Підґрунтям для розрахунку коштів, необхідних на організацію оплачуваних суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт є:

•    кількість осіб, порушників направлених на суспільно корисні роботи направленням Чернівецького районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області;

•    перелік видів оплачуваних суспільно корисних робіт для осіб, на яких судом призначено стягнення покарання у вигляді суспільно корисних робіт на території Глибоцької селищної територіальної громади;

•    обліку, розрахунків, кошторису витрат на оплату праці за виконання суспільно корисних робіт;

•    нарахування оплати праці порушнику за виконання суспільно корисних робіт та перерахування її на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів.

         Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми з бюджету селищної ТГ

                                                                                                               тис.грн.

2023 рік    100,0

2024 рік    100,0

Всього витрат на виконання Програми    200,0

    

Термін дії Програми – два роки (2023 – 2024).

VІІ. Використання коштів

1.    Фінансування видатків за напрямами Програми здійснюється з селищного бюджету в межах фінансових можливостей, а саме:

1) нарахування та оплата праці за виконання оплачуваних суспільно корисних робіт особам, направленим на відбування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці;

2) перерахування плати на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів;

3) витрати на придбання інвентарю та інших засобів для організації виконання суспільно корисних робіт.

2.    Не допускається спрямування бюджетних коштів за напрямами (завданнями та заходами) не передбаченими Програмою, реалізацію завдань і заходів, метою яких є отримання прибутку або виконання яких не може забезпечити ефективну реалізацію державної політики у сфері захисту прав та інтересів дітей та примусового стягнення зі сплати аліментів боржниками (порушниками), на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

VІІІ. Очікувані  результати

      Забезпечення виконання вимог Законодавчих актів України щодо виконання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, в інтересах захисту прав та інтересів дітей та примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів боржниками.

ІХ. Координація та контроль за ходом виконання Програми

       Координація діяльності  та контроль за виконанням Програми організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт, у Глибоцькій ТГ на 2023-2024 роки  покладається на заступника селищного голови відповідно до функціональних обов’язків та на постійну комісію селищної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних та кадрових питань.






Секретар селищної ради      


                 Олена БАДЮК