ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

головний спеціаліст з питань цивільного захисту та військового обліку відділу документообігу, кадрового та юридичного забезпечення Ванзуряк Сергій Вікторович


Доповідачі:


Зеленівський Василь Костянтинович
головний спеціаліст з питань цивільного захисту та військового обліку відділу документообігу, кадрового та юридичного забезпечення Ванзуряк Сергій Вікторович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Дата реєстрації:

07.02.2023

Проголосовано:

10.02.2023 01:08:20

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ



УКРАЇНА

ГЛИБОЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

32 СЕСІЯ

            VІІІ СКЛИКАННЯ

Проєкт РІШЕННЯ

 


від «___»__________2023 року            


                            № _____  




Про затвердження Програми організації

поховання (загиблих) військовослужбовців,

учасників бойових дій внаслідок російської

агресії та війни в Україні в Глибоцькій 

територіальній громаді на 2023-2024 роки.

 




    Керуючись ст.91 Бюджетного Кодексу України, Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про правовий режим воєнного стану»,  враховуючи  висновок фінансового відділу селищної ради від 02 лютого 2023 року №4 та рекомендації постійних комісій від «__»  ______ 2023 року, селищна рада


 

ВИРІШИЛА:


1.Затвердити Програму організації поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні в Глибоцькій територіальній громаді на 2023-2024 роки (додається).

2. Головний розпорядник коштів даної Програми – Глибоцька селищна рада, відповідальний виконавець – Глибоцька селищна рада.

3. Відповідальному виконавцю Програми звітувати про хід та виконання Програми на сесіях селищної ради, в терміни, визначені  Порядком формування, фінансування та моніторингу виконання селищних (комплексних) програм, затвердженим рішенням селищної ради від 15 грудня 2016 року №55-5/16. Після закінчення дії Програми відповідальному виконавцю скласти заключний звіт про результати виконання Програми та подати його на розгляд сесії селищної ради разом з пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання Програми не пізніше ніж у двомісячний термін після закінчення встановленого строку виконання Програми. 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії селищної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, комунальної власності та інвестицій (Колотило Ю.Т.) та з питань регламенту, депутатської діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних та кадрових питань (Крайська Д.Г.)




 


Глибоцький селищний голова      


         Григорій ВАНЗУРЯК




Затверджено:

                                 Рішення Глибоцької селищної ради  

                                 від «___»_________ 2023 року №_______




Програма організації поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні в Глибоцькій територіальній 

громаді на 2023-2024 роки.


І. Загальна характеристика Програми , визначення проблеми,  на розв’язання якої вона спрямована.



Програму організації поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російського агресії та війни в Україні в Глибоцькій територіальній громаді на 2023-2024 роки        (далі – Програма) розроблено на виконання положень, визначених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту» (зі змінами), з врахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2014 року №1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни № (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року №252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», ст.14  Закону України «Про поховання та похоронну справу».

Початок загарбницької війни, ініційованої російською федерацією 24.02.2022 року призвів до бойових дій на території України, як наслідок – гинуть громадяни, які беруть в них участь і захищають незалежність нашої держави. Тому, виникла нагальна потреба в прийнятті даної Програми, яка визначає механізм здійснення видатків з бюджету Глибоцької селищної територіальної громади на поховання померлих (загиблих) громадян, родини та сім’ї яких проживають на території громади.



ІІ. Мета, завдання та пріоритетні напрямки Програми.



Метою Програми є забезпечення належного посмертного вшанування та поховання загиблих (померлих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської  агресії та війни в Україні, безоплатного для їх родин.

    Основними завданнями Програми є:

- забезпечення організації заходів для віддання честі, шани та належного поховання військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні;

- фінансова підтримка родин військовослужбовців, які втратили життя під час захисту України від російської агресії та участі в бойових діях.

Програма є вкрай актуальною, її важливість зумовлена необхідністю забезпечення фінансової підтримки родин померлих (загиблих) через війну та бойові дії шляхом організації безоплатного їх поховання.

Отже, пріоритетними напрямками діяльності згідно Програми є спрямування коштів місцевого бюджету на організацію заходів з належного вшанування та поховання загиблих (померлих) військовослужбовців, учасників бойових дій, протистояння агресії російської федерації та війни.



ІІІ. Обгрунтування шляхів і способів розв’язання проблеми та 

реалізації завдань Програми.



    З метою віддання честі пам’яті померлого (загиблого) військовослужбовця, учасника бойових дій внаслідок російської агресії та війни, в рамках дії Програми передбачено оплату заходів з проведення посмертного вшанування та належного  поховання за рахунок коштів бюджету Глибоцької селищної  територіальної громади.

    Здійснення оплати заходів з поховання буде проводитися наступним чином.

    Підтвердженням факту смерті (загибелі) військовослужбовця, учасника бойових дій у війні з російською федерацією та підставою для організації його поховання для Глибоцької територіальної громади будуть:



-    заява (звернення) до селищної ради, подана одним із членів родини загиблого військовослужбовця;



-    копія повідомлення (сповіщення) про смерть родині загиблого військовослужбовця з відповідної військової частини, військового підрозділу або свідоцтва про смерть військовослужбовця;



-    копія лікарського висновку про смерть (при можливості одержання та наявності).



На підставі названих вище документів селищна рада проводить організацію заходів з віддання честі та належного поховання військовослужбовця, учасника бойових дій.



Обсяги фінансування заходів з організації поховання здійснюватимуться в межах орієнтовного розрахунку – калькуляції на ритуальні послуги одного поховання, що наводяться нижче.




№ п/п    Перелік послуг, робіт, заходів     Орієнтовна ціна, вартість 

тис.грн.

1.     Оплата ритуальних послуг, всього, в т.ч.    49,7

1.1    закупівля  предметів похоронної належності – труна, квіти, портрет, рушники,  тощо    16,7

1.2    копання  могильної ями    3,5

1.3    надання транспортних послуг (катафалк)    2,5

1.4    формування 250 поминальних пакунків    27,0



Головним розпорядником коштів та відповідальним виконавцем Програми виступає Глибоцька селищна рада, яка буде  здійснювати оплату заходів з поховання.

Оплата організованих заходів з віддання честі  та належного поховання військовослужбовця, учасника бойових дій  проводиться в установленому порядку через казначейські рахунки з бюджету Глибоцької селищної територіальної громади та (або) з інших джерел, не заборонених законодавством

В разі самостійної оплати родичами (членами сім’ї) організованих заходів з віддання честі та належного поховання військовослужбовця, учасника бойових дій на підставі первинних документів та наданих послуг, Глибоцька селищна рада компенсує витрати одному із членів сім’ї загиблого по сплачених заходах з організації поховання в межах розрахунку-калькуляції на ритуальні послуги, та яка не може перевищувати  49,7 тис. грн.

Програма передбачена до виконання у 2023-2024 роках. Обсяг фінансування Програми  складає 500,0 тис. грн., з них у 2023  році                    300,0 тис. грн., у 2024 році 200,0 тис. грн. Фінансування Програми може уточнюватися та коригуватися протягом року з урахуванням наявності в селищному бюджеті територіальної громади ресурсного забезпечення виконавця запланованих заходів Програми.



ІV. Показники досягнення результативності Програми.



Досягнення належних результатів та мети Програми вважатиметься забезпечення організованих заходів з посмертного вшанування та належного  безоплатного  для родини загиблого у війні з російською федерацією, поховання військовослужбовця, учасника бойових дій.



V. Координація та контроль за виконанням Програми.

    

Координація та контроль за виконанням заходів  Програми та за використанням коштів з бюджету здійснює виконавчий комітет Глибоцької селищної ради.

Узагальнений звіт про стан виконання завдань та заходів Програми і використання бюджетних коштів подається по закінченню бюджетного року.




Додаток 1 до Програми




ПАСПОРТ

ПРОГРАМИ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОХОВАННЯ ПОМЕРЛИХ (ЗАГИБЛИХ) ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ, УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ ВНАСЛІДОК РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ ТА ВІЙНИ В УКРАЇНІ В ГЛИБОЦЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  НА 2023-2024 РОКИ


 1.    Ініціатор розроблення програми

    Глибоцька селищна рада

2.    Розробники програми    Відділ організаційно-кадрової роботи селищної ради

3,    Відповідальний виконавець Програми

    Глибоцька селищна рада

4.    Учасники Програми    Глибоцька селищна рада, рада ветеранів АТО, учасники бойових дій, оргвідділ

5.     Термін реалізації програми

    2023-2024 роки

6.     Перелік  місцевих бюджетів , які беруть участь у виконанні Програми    Селищний бюджет Глибоцької територіальної громади

7.    Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми на 2023-2024 роки, у тому числі:

    500,0

    2023 рік    300,0

    2024 рік    200,0




 


Секретар селищної ради            


            Олена БАДЮК




                                        Додаток  2 до

                                        Програми




Ресурсне забезпечення

Програми організації поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні в Глибоцькій селищній раді на 2023-2024 роки



тис. грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми       Етапи виконання Програми    Всього витрат на виконання Програми



    

2023

    

2024

    



Обсяг ресурсів усього , у тому числі:

    300,0    200,0    500,0

Районний бюджет    0    0    0

Бюджет селищної територіальної громади    300,0    200,0    500,0

Кошти інших джерел, не заборонених законодавством    0    0    0




Секретар селищної ради              


         Олена БАДЮК




 


                                Додаток 3 до

                      Програми




Напрями діяльності та заходи Програми

організації поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок російської агресії та війни в Україні в Глибоцькій  селищній раді на 2023-2024 роки

тис. грн.

№№ п/п    Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)    Перелік заходів Програми    Строк

Виконання Програми    Виконавці Програми    Джерела фінансування Програми    Орієнтовані обсяги фінансування Програми (одне поховання)    Очікуваний результат

1.     Організація поховання померлих (загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок війни з російською федерацією та війни в Україні



    Організація ритуальних церемоній, обрядів послуг, в т.ч:

Закупівля предметів похоронної належності:




Труна     2023 -2024    Глибоцька селищна  рада    Бюджет Глибоцької територіальної громади 



8,5    Здійснення поховання померлих,

(загиблих) військовослужбовців, учасників бойових дій внаслідок війни з російською федерацією, безоплатного для їх родин

        Квіти                0,5    

        Портрет                0,2    

        Рушники                7,5    

        Пом.пакети                27,0    

        Копання ями під могилу                

3,5    

        Перевезення катафалком                

2,5    





    РАЗОМ:



2023



2024



ВСЬОГО:                    49,7



300,0



200,0




500,0    






Секретар селищної ради            


                            Олена БАДЮК